Mainos

Ruotsin ulkoministeri eroaa

Laila Freivaldsin eron taustalla on Muhammed-pilakuvan julkaisemiseen liittyvä sananvapauskiista. Freivaldsia on kritisoitu laajalti myös tsunamikatastrofin hoidosta.

Ruotsin ulkoministeri Laila Freivalds eroaa, kertoo pääministeri Göran Persson. Virkaatekeväksi ulkoministeriksi tulee varapääministeri Bosse Ringholm.

Freivalds päätti erostaan itse. Hänen mukaansa toimimisesta ulkoministerinä on tullut hänelle "mahdotonta" ja se olisi myös haitaksi hallitukselle.

- Pidin eilen illalla Brysselissä tiedotustilaisuuden, jossa oli määrä käsitellä Valko-Venäjän vaaleja ja tilannetta. Kukaan toimittajista ei ollut kiinnostunut asiakysymyksistä. Silloin ymmärsin, että toimiminen ulkoministerinä on mahdotonta, hän sanoo.

Freivalds on saanut viime aikoina paljon kritiikkiä. Häntä syytetään muun muassa siitä, että Ruotsin hallitus reagoi niin hitaasti Aasian tsunamikatastrofiin.

Viime päivinä hänet on liitetty myös kiistaan sananvapaudesta. Freivaldsin väitetään tienneen määräyksestä, jonka takia Muhammed-pilakuvia julkaisseet internetsivut suljettiin. Ruotsin perustuslaki kieltää viranomaisia puuttumasta lehdistönvapauteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.