Mainos

Ruotsin ulkoministeri arvostelee Britanniaa ja asevientiä

Britannian hallituksen maahanmuuttajapolitiikka saa osakseen tiukkaa arvostelua Ruotsin ulkoministeriltä. Myös Ruotsin asekauppa Intiaan saa ministeriltä höykytystä.

Anna Lindh

Ruotsin ulkoministeri Anna Lindh sanoo, että Britannian hallituksen toimet laittoman maahanmuuton estämiseksi ovat harkitsemattomia. Lindhin mukaan Britannian pääministeri Tony Blairin viimeaikaiset puheet vain vahvistavat ulkomaalaisvastaisuutta.

Blair on uhannut antaa Britannian laivastolle luvan tarkistaa merellä kaikki laivat, joiden epäillään kuljettavan laittomia maahanmuuttajia. Britannian parlamentti on myös hyväksynyt lain, jonka mukaan maasta karkotetaan heti sellaiset henkilöt, joiden turvapaikkahakemus on hylätty.

Ruotsin ulkoministeri kertoi näkemyksistään uutistoimisto TT:n haastattelussa.

Asekauppa Intiaan mahdotonta

Ulkoministeri Anna Lindh on puuttunut myös maansa asevientiin. Lindh pitää aseiden vientiluvan myöntämistä mahdottomana nykytilanteessa, vaikka aseiden myynti sotaa käyviin maihin ei ole kiellettyä.

Ruotsalainen Bofors-asetehdas on viime aikoina havitellut yli kahden miljardin euron arvoista kauppaa Intian kanssa. Bofors joutuu pyytämään hallitukselta uutta vientilupaa, jos se voittaa tarjouskilvan.

Bofors on myynyt jo 80-luvulla sotatarvikkeita Intiaan ja Pakistaniin. Ulkoministeri Lindh pelkääkin nyt ruotsalaisen yrityksen joutuvan näkyvään rooliin Kashmirin alueen selkkauksessa.
(MTV3-STT)


(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.