Mainos

Ruotsin tulvatilanne pahenee yhä

Ruotsin tulvatilanne pahenee yhä varsinkin Länsi-Götanmaalla.

Vesi nousi tänään Glafsfjordenjärvessä nopeammin kuin edellisinä vuorokausina. Samanaikaisesti tilanne oli yhä kriittisempi Dalslandin kanavassa. Länsi-Götanmaan maaherra Göte Bernhardsson vaati tänään alueen turvallisuustason parantamista.

Kaatosateet ovat pahentaneet tilannetta sekä Värmlannissa että Dalslandissa, ja sateiden ennustettiin vain voimistuvan lähiaikoina. Värmlannissa Arvikan vieressä sijaitsevan Glafsfjordenjärven pinta nousi maanantaista yli kolme senttimetriä, ja nousun arveltiin jatkuvan entistä voimakkaampana. Vedenpinnan alentamiseksi tarkoitettu vedenpoisto Glafsfjordenista ja Byjoesta on johtanut ongelmiin alajuoksulla sijaitsevassa Säfflessä. Vastaavat toimet Dalslandissa ovat johtaneet hälytysvalmiuden nostoon Bengtforsissa, Billingforsissa, Håverudissa ja Köpmannebrossa.

Myös Ruotsin suurimman järven Vänernin pinta on noussut. Vettä virtasi järveen lähes kaksinkertaisesti siihen nähden kuin vettä saatiin poistettua ilman, että Götajoki alkoi tulvia yli äyräidensä. Götajoen varrelta ei toistaiseksi ole saatu tietoja vahingoista.

Myös Australiassa tulvii


Australia kärsii myös tulvista. Tilanne on pahin vuosikymmeniin.

New South Walesissä tulvat ovat peittäneet alleen Britannian kokoisen alueen, ja viranomaiset ovat julistaneet kolmasosan osavaltiosta katastrofialueeksi.

Sadat ihmiset ovat joutuneet lähtemään evakkoon, taloudelliset menetykset nousevat miljardeihin markkoihin.

(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.