Mainos

Ruotsin Trustor-kähminnän todiste johtaa Suomeen

Ruotsin viime aikojen suurimman talousrikoksen tärkein todistuskappale johtaa Suomeen. Trustor-yhtiön puhalluksesta epäillyn ruotsalaisen Joachim Posenerin jäljiltä on löytynyt muistiinpanoja, jotka osoittavat tarkoituksena olleen alunperin putsata suomalainen Amer-yhtymä. Muistiinpanot ovat nyt syyttäjän päätodiste Trustor tutkinnoissa.

Trustor skandaalissa oli kyse siitä, että ruotsalainen sijoitusyhtiö ostettiin ilmeisesti sen omilla varoilla. Rahat - lähes 800 miljoonaa kruunua - siirrettiin Lontooseen ja sen jälkeen eri tileille ympäri maailmaa. Osa niistä on löydetty ja jäädytetty tileilleen, osa on kateissa.

Kaksi epäillyistä, Thomas Jisander ja Peter Mattsson saapuivat rötöksen paljastuttua Tukholmaan selvittämään tekemisiään, mutta joutuivat pidätetyiksi ja vangituiksi.

Trustor kaupan näkyvänä hahmona esiintynyt lordi Moyne on antanut ymmärtää tulleensa petetyksi, samoin moni muu asianosainen. Dagens Nyheter lehden mukaan syyttäjä on nyt saanut haltuunsa Moynen toimistossa Lontoossa työskennelleen Joachim Posenerin kirjalliset muistiinpanot, joissa on yksityiskohtaisesti esitetty, miten muun muassa suomalainen Amer-yhtymä piti ensin ostaa ja sitten putsata rahoista.
(MTV3/Risto Repo)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.