Mainos

Ruotsin Telia alentaa kilpailijoilta perimiään maksuja

Ruotsalainen teleoperaattori Telia alentaa matkapuhelinverkkonsa käytöstä kilpailijoilta perimiään maksuja Ruotsissa. Maksu laskee lokakuun alusta lukien 0,88 Ruotsin kruunuun minuutilta, kun se aiemmin on ollut 0,92 kruunua, Telia kertoo tiedotteessaan. Yhtiön mukaan käyttömaksua päätettiin alentaa sen jälkeen, kun Telia oli tehnyt uuden vuotuisen laskelman verkkonsa ylläpitämisestä aiheutuvista kuluista.

Verkkomaksujen hinnoittelua valvoo Ruotsissa posti- ja telehallitus, ja niiden tulee olla kohtuullisessa suhteessa verkon ylläpitokustannuksiin. Edellisen kerran Telia pudotti verkkomaksuaan maaliskuun alussa.

Päätös ei koske Telian Suomen-toimintoja, jotka muutenkin ovat Sonera-fuusion vuoksi parhaillaan myynnissä. Telialla on Suomessa suurimmissa kaupungeissa GSM 1800 -verkko, joka kattaa noin puolet väestöstä.

Telian osake lähti Tukholman pörssissä ilmoituksen jälkeen runsaan prosentin laskuun, sillä kilpailijoilta saadut verkkomaksut tuovat noin viidenneksen Telian Ruotsin matkapuhelintoimintojen tuloista. Alennuksen laskettiin tuovan Telian tuloihin 90 miljoonan Ruotsin kruunun eli noin 10 miljoonan euron loven.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.