Mainos

Ruotsin talouspoliittinen painoarvo putoaa EMU-kannan myötä

Ruotsin pankkiautomaateista nostetaan kruunuja ainakin seuraavat 10 vuotta. Sen ajan kruunu heiluu kansainvälisessä valuutta-aallokossa. Ruotsin talous on vahvemmalla pohjalla kuin euroalue keskimäärin, siksi kruunu voi lyhyelläkin aikavälillä vahvistua. Finanssipiireille kielteinen päätös oli kaukana katastrofista.

-Kampanjan aikana hieman liioiteltiin. Ikään kuin se olisi taivas tai helvetti. Mutta tosiasiassa me sanoimme koko ajan, ettei ole niin väliä, ollaanko mukana vai ei kun katsotaan historiallisesta, laajemmasta kulmasta, arvioi pääanalyytikko Jörgen Appelgren Nordeasta.

Elinkeinoelämä on kutsunut pääministerin käymään yhdessä läpi kasvukysymyksiä ja jos näyttää siltä, ettei noissa keskusteluissa saavuteta haluttuja tavoitteita, niin yhä useampi yritys punnitsee josko sen kannattaisi investoida ulkomaille Ruotsin sijaan.

Markkinavaikutukset jäivät loiviksi, sillä äänestystulos oli odotettu. Ruotsin talouspoliitinen painoarvo kuitenkin putoaa Euroopassa. Valuuttaunioni olisi kaivannut sitä joukkoonsa. Nyt myös Britannia ja Tanska saattavat ottaa aikalisän euro-äänestykseen. Nähtäväksi jää miten reagoi Ruotsin yritysmaailma, joka ajoi vahvasti eurovaluuttaa?

(MTV3)

(Talousuutiset 15.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.