Mainos

Ruotsin takseissa on eroja – laillisilla autoillakin jättitaksat

Ruotsissa taksia valitessaan kannattaa olla tarkkana, mihin autoon hyppää. Epämääräiseltä näyttävät autot eivät kuitenkaan aina ole niin sanottuja pimeitä takseja.

– Ruotsissa on takseille useita eri välityskeskuksia, Taxi Stockholm ja Taxi Kuriren esimerkiksi, mutta sitten lisäksi hyvin suuri osa niitä, jotka eivät kuulu mihinkään välityskeskukseen, kertoo viestintäjohtaja Nina Nizovsky Taksiliitosta.

Nizovskyn mukaan nämä vapaa-ajajat ovat laillisia taksikuljettajia, mutta matkataksat saattavat silti tuntua huijaukselta.

– Ruotsissa takseilla on vapaa hinnoittelu, jonka ainoana edellytyksenä on, että hinnat pitää ilmoittaa ikkunassa, Nizovsky jatkaa.

Pimeä taksi voidaan ottaa haltuun

Suomessa ylihintaisia pimeitä takseja ryömii koloistaan etenkin pikkujouluaikaan suurissa kaupungeissa, kuten Turussa ja Helsingissä. Helsingin poliisin mukaan myös muut juhlapyhät ja viikonloput saavat laittomat taksit liikenteeseen.

– Poliisilla on tuolloin kohdennettua valvontaa. Pimeän taksin kuljettaja ei välttämättä menetä ajo-oikeuttaan, mutta jos toiminta on ollut pitkäaikaista, rikokseen käytetty ajoneuvo on voitu ottaa haltuun, kertoo ylikomisario Juha Laaksonen.

Pimeiden taksien taksoista on tullut valituksia myös Taksiliitolle.

– Joskus asiakkaat eivät tiedä olleensa pimeässä taksissa, ja peritty summa on ihmetyttänyt, viestintäjohtaja Nizovsky toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.