Ruotsin sukupuolineutraali lelukuvasto yllätti suomalaisketjut

Ruotsalaislapset saavat tänä vuonna valita joululahjatoiveensa lelukuvastoista, joissa tytöt leikkivät pyssyillä ja pojat nukeilla. Ruotsin lelumarkkinoiden kaksi suurinta yritystä on tehnyt joulumarkkinoille sukupuolineutraalit kuvastot. Suomalaisille kauppaketjuille ajatus on uusi.

– Ainakaan minun tiedossani ei ole, että meillä olisi ajateltu tällaisia sukupuolineutraaleja joulukuvastoja, kertoo Keskon käyttötavarakaupan vt. viestintäpäällikkö Nina Vuori.

Myöskään S-ryhmässä ei ole toistaiseksi harkittu sukupuolineutraalia lelukuvastoa eikä asiakaspalautteessa ole sellaista toivottu.

– Tähän asti kaikki on toiminut, ja olemme saaneet hyvää palautetta mainonnastamme ja lelujen esillepanosta, sanoo Sokos- ja Prisma-ketjujen markkinointijohtaja Pirjo Purovesi.

Toys R Us -yhtiön katalogissa on muun muassa korvattu pyssyllä leikkivä poika tytöllä Photoshop-työkalun avulla. Lelujättien yhteisen omistajan Top Toy -yhtiön mukaan sukupuolikeskustelu on noussut Ruotsin markkinoilla niin vahvaksi, että yhtiöiden on ollut pakko sopeutua tilanteeseen.

(MTV3 - TT - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat