Mainos

Ruotsin sukellusvenejahdissa toistaiseksi vesiperä, etsinnät jatkuvat

Ruotsin puolustusvoimat aikoo jatkaa sotilasoperaatiotaan Tukholman saaristossa vielä tänään. Puolustusvoimien tiedottajan Jesper Tengrothin mukaan operaatiota jatketaan niin kauan kuin katsotaan tarpeelliseksi.

– Yritämme nyt varmistaa niitä tietoja, joita eilen saimme luotettavista lähteistä ja tarkistaa, onko niissä substanssia vai ei, kierteli Tengroth.

Tengrothin mukaan yöllisissä etsinnöissä ei ole toistaiseksi löytynyt mitään. Mediatietojen mukaan etsinnät ovat käynnissä Kanholmsfjärdenin alueella muutama kymmenen kilometriä Tukholman keskustasta itään. Puolustusvoimat ei ole vahvistanut tarkkaa sijaintia, vaan puhuu ainoastaan Tukholman saaristosta.

Svenska Dagbladetin mukaan paikalla ovat muun muassa Ruotsin merivoimien parasta kalustoa edustavat HMS Sundsvall ja HMS Visby. Molemmat sopivat erittäin hyvin sukellusveneiden torjuntaan.

Puolustusministeri Peter Hultqvistin lehdelle antaman haastattelun mukaan mahdollisista rajaloukkauksista pitäisi Ruotsissa puhua avoimemmin. Hultqvist sanoo, että esimerkkimaaksi sopisi hyvin Suomi, joissa loukkauksista kerrotaan suoraan.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.