Mainos

Ruotsin sosiaaliministeri ei taivu aborttikiistassa

Ruotsin kristillisdemokraattisen puolueen johtajan Göran Hägglundin lakiehdotus sisältää ulkomaalaisten naisten oikeuden tehdä abortin Ruotsissa.

Ruotsin sosiaaliministeri Göran Hägglund aikoo arvostelusta huolimatta viedä eteenpäin lakiehdotusta ulkomaalaisten naisten oikeudesta aborttiin Ruotsissa. Hägglund on kristillisdemokraattisen puolueen johtaja, ja ehdotus on herättänyt vastarintaa etenkin hänen omassa puolueessaan.

Hägglund kirjoitti Dagens Nyheter -lehdessä eilen, että hän luovuttaa lakiehdotuksen ensi viikolla lakineuvostolle. Lakineuvosto käsittelee tärkeitä lakiehdotuksia ennen kuin ne annetaan valtiopäivien käsiteltäväksi. Neuvostoon kuuluu korkeimman oikeuden ja korkeimman hallinto-oikeuden jäseniä.

Useat kristillisdemokraattiset kansanedustajat ovat varoittaneet, että lain hyväksyminen johtaa Ruotsiin suuntautuvaan "aborttiturismiin". Helmikuussa kaksi korkea-arvoista ruotsalaista kirkonmiestä uhkasi käynnistää boikotin kaikkia porvarihallituksen neljää puoluetta vastaan lakikaavailun takia.

Hägglund kirjoitti pitävänsä tärkeänä, että ruotsalaisia koskevat lait ovat voimassa myös maassa vierailevien ulkomaalaisten osalta.

Hägglund uskoo, että lakiesitys tulee valtiopäivien käsittelyyn kesäkuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.