Ruotsin sarjamurhaaja kiistää kaiken

Ruotsin tunnetuin sarjamurhaaja Thomas Quick yrittää saada kaikki tuomionsa peruttua. Quick, 59, on tuomittu kahdeksasta murhasta.

Quick on pyytänyt vetoomustuomioistuimelta uutta oikeudenkäyntiä vuonna 1988 tehdystä israelilaisturistin murhasta. Hän yrittää myöhemmin samaa myös seitsemässä muussa murhajutussa. Quickin mukaan hän ei ole tehnyt ainoatakaan murhaa.

Quick on tuomittu vuosina 1976-1988 tehdyistä murhista. Samassa yhteydessä hän tunnusti parikymmentä muutakin murhaa. Hän kuitenkin perui tunnustuksensa joulukuussa Ruotsin television dokumenttiohjelmassa. Quickin mukaan hän tunnusti aikoinaan, koska oli lääkkeistä sekaisin ja poliisi sekä terapeutit johdattelivat häntä.

Quickin asianajajan Thomas Olssonin mukaan oikeudelle ei ollut kerrottu, että Quick oli kasvanut väkivaltaisessa perheessä ja joutunut seksuaalisen väkivallan kohteeksi. Näin hänen tunnustuksensakin ovat saattaneet kummuta tukahdutetuista muistoista.

Niiden murhien joukossa, jotka Quick tunnusti, mutta joista häntä ei koskaan tuomittu, oli myös Suomessa tehtyjä veritekoja.

(MTV3-STT-TT)

Lue myös:

    Uusimmat