Mainos

Ruotsin ruokakaupoissa hygienian puutetta

Ruotsin elintarvikevirasto kaksinkertaistaa ruokakauppojen hygieniatarkastusten määrän viime vuotisesta. Eniten ongelmia on puhtaudessa ja tuotteiden merkinnöissä.

Ruotsin elintarvikevirasto on nostanut esille ruokatavaroiden käsittelyn monissa kaupoissa. Tuotteita ei merkitä kunnolla ja puhtaudessa on puutteita.

Vaikka varoituksia on annettu ennenkin, monien ketjujen kaupoissa ongelmia on edelleen, kirjoittaa Upsala Nya Tidning.

Elintarvikevirasto puuttuu nyt asiaan kaksinkertaistamalla tarkastusten määrän viime vuoteen verrattuna. Uusia tarkastuksia on tehty vasta kolmasosa, mutta havaitut puutteet ovat olleet vakavia ja laajamittaisia.

Eräässä Vivo-ketjun myymälässä irtolihaa ja vihanneksia säilytettiin samassa jääkaapissa, lämpömittareita puuttui ja kauppaan levitetty rotanmyrkky olisi hyvinkin voinut levitä ruokatavaroihin. Osuustoiminnallisen KF-ketjun myymälöissä oli ongelmia tuholaisten kanssa: yhdessä kaupassa oli ulkoseinissä rakosia, joista tuholaiset pääsivät sisätiloihin, missä elintarvikkeita säilytettiin lattialla. Yhdessä Ica-kaupassa jauhettiin lihaa likaisissa oloissa.

- Elintarvikelainsäädännön asettamat vaatimukset eivät ole mitenkään kohtuuttomia, sanoo Ruotsin elintarvikeviraston tarkastaja .

Hänen mukaansa kaikkia kauppiaita ei ole vielä saatu kantamaan vastuuta elintarvikkeiden oikeasta käsittelystä.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.