Mainos

Ruotsin raharyöstössä yksi pidätys

Poliisi ei osaa vielä kertoa, miten suuren saaliin ryöstäjät saivat, mutta seteleitä löytyi heidän jäljiltään niin rakennuksen lattioilta kuin kadulta.

Brommassa Tukholman liepeillä on tehty väkivaltainen rahavarastoryöstö. Ryöstäjät tunkeutuivat varhain aamulla rahojen keräyskeskukseen, mutta heti ei ollut tiedossa kuinka suuren saaliin he saivat mukaansa.

Puolisen tuntia ryöstön jälkeen poliisi pidätti yhden ihmisen ryöstöpaikan lähistöltä.

Varkaat käyttivät räjähteitä ja polttoleikkureita päästäkseen rahavarastoon. Ryöstön aikana yksi aseistautunut rosvo piti uteliaita ohikulkijoita loitolla.

Kaikkiaan 18 poliisiyksikköä hälytettiin jäljittämään ryöstäjiä.

- Uskomme, että ryöstäjiä oli enemmän kuin yksi. Pidätetty ei ole mitenkään voinut tehdä tätä yksinään, sanoi Mats Eriksson Tukholman seudun poliisista.

Poliisi ei osaa vielä kertoa, miten suuren saaliin ryöstäjät saivat, mutta seteleitä löytyi heidän jäljiltään niin rakennuksen lattioilta kuin kadulta.

Ryöstäjät peittivät jälkensä räjäyttämällä useita pieniä räjähdysainelatauksia jäljessään ja sytyttämällä käyttämänsä kuorma-auton tuleen. He pakenivat paikalta vaalealla maastoautolla, jota poliisi ei ole toistaiseksi vielä löytänyt.

Arvokuljetuskeskuksen kaksi vartijaa oli aluksi kateissa, mutta poliisi löysi heidät rakennuksesta. Vartijat olivat piiloutuneet ryöstäjien murtautuessa sisään.

Arvokuljetusautojen ryöstöjä on Ruotsissa saatu viime vuoden aikana vähenemään, koska määräyksiä vartijoiden koulutuksesta, reittien turvallisuudesta, kuljetettavan rahan määrästä ja turvavarustuksesta on tiukennettu.

Usein käteisraha myös tuhoutuu ryöstön yhteydessä kuljetuskotelon väripanoksen räjähdykseen. Myös useimmat keskeiset tekijät istuvat tällä hetkellä vankeustuomioita. MTV:n Ruotsin kirjeenvaihtaja Heikki Piuholan mukaan ryöstön summa nousee todennäköisesti aika suureksi, koska ryöstäjät iskivät suoraan keräilykeskukseen.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.