Ruotsin radiotiedustelu sanoo estäneensä poliittisen murhan

Telekuuntelukohun keskelle joutunut Ruotsin puolustusvoimien radiotiedustelu FRA on aloittanut vastaiskun. FRA:n johtaja puolustelee voimakkaasti laitoksensa toimintaa ja sanoo televalvonnan estäneen jopa poliittisen murhan.

FRA on Ruotsissa kuuma puheenaihe, sillä valtiopäivät hyväksyi kesäkuussa kiistellyn lain, joka antaa laitokselle laajat kuunteluvaltuudet. Monet ruotsalaiset ovat suuttuneet laista.

- FRA:lla on ollut suuri merkitys hallituksen ja viranomaisten toiminnalle, toteaa radiotiedustelun johtaja Ingvar Åkesson Svenska Dagbladet -lehdessä.

Åkesson sanoo, että FRA on estänyt muun muassa poliittisen murhan. Hänen mukaansa FRA onnistui telekuuntelun avulla pääsemään selville murhaajajoukosta, joka jäljitti 2000-luvulla Ruotsiin paennutta poliitikkoa. Murhaajat oli lähetetty poliitikon entisestä kotimaasta.

Åkesson kertoo myös ilmatilaloukkauksista, jotka olisivat voineet tulehduttaa Venäjän ja Ruotsin välejä. Telekuuntelun avulla FRA pystyi kuitenkin välittämään hallitukselle tietoja naapurimaan ilmavoimien keskusteluista, eikä selkkauksia näin ollen syntynyt.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat