Mainos

Ruotsin radio ja televisio kaavailevat kasvavaa yhteistyötä

Tuoreiden suunnitelmien mukaan Ruotsin radio ja televisio jatkaisivat erillisinä yhtiöinä, mutta niiden tulee yhdistää voimansa tekniikan, tilojen ja hallinnon osalta sekä toimituksellisen yhteistyön kautta.

Laaja yhteistyö on Ruotsin julkisen palvelun radio- ja televisioyhtiöiden vastaus lisääntyneeseen kilpailuun.

Ruotsin radion (SR) ja television (SVT) toimitusjohtajat Kerstin Brunnberg ja Eva Hamilton esittelivät tänään seitsemänkohtaisen ohjelman vahvistaakseen yhtiöittensä asemaa kaupallisten mediayhtiöiden puristuksessa.

Brunnbergin ja Hamiltonin suunnitelmassa Ruotsin radio ja televisio jatkaisivat erillisinä yhtiöinä, mutta niiden tulee yhdistää voimansa tekniikan, tilojen ja hallinnon osalta sekä toimituksellisen yhteistyön kautta.

Kaksikko esittää myös uutta rahoitusmuotoa lupamaksurahoitteiselle toiminnalleen. Mikäli lupamaksut nousevat tai laskevat, maksumuutosten tulisi ehdotuksen mukaan näkyä suoraan radio- ja televisioyhtiöiden määrärahoissa.

Ruotsin radio- ja televisiojohtajat toteavat Dagens Nyheter -sanomalehdessä julkaistussa ohjelmajulistuksessaan, että ilman radikaaleja toimia julkisen palvelun radio- ja televisiota uhkaa näivettyminen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.