Mainos

Ruotsin puolustuvoimissa vakoiluskandaali

Ruotsin puolustuvoimissa kuohuu. Maan turvallisuuspoliisi pidätti eilen aamulla Ruotsin armeijan everstin, jota epäillään vakoilusta tai sen yrityksestä.


Aftonbladet-lehden verkkosivujen mukaan everstiä epäillään rikoksesta valtion turvallisuutta vastaan. Hänen epäillään yrittäneen luovuttaa salaisia tietoja ulkopuolisille.

Puolustusvoimien tiedottaja Jonas Svensson sanoo, että vakoilusta epäilty on pidätettynä virastaan niin kauan kunnes poliisitutkimukset on saatu päätökseen. Everstin henkilöllisyyttä ei ole annettu vielä julkisuuteen, mutta hänen kerrotaan työskentelevän puolustusvoimien huoltokeskuksessa Karlstadissa.

Svenssonilla ei ole tietoa, kenelle salaista materiaalia yritettiin antaa tai millaista tieto oli. -Voin vain sanoa, että häntä epäillään yrityksestä antaa salaista tietoa ulkopuolisille, tiedottaja sanoo.

Pidätettynä toinenkin mies

Poliisi on pidättänyt myös toisen miehen, joka on tukholmalainen yrittäjä. Hänen epäillään sekaantuneen samaan rikokseen. Vielä ei tiedetä, tuntevatko miehet toisensa.

Turvallisuuspoliisi on kuitenkin kuulustellut sekä yrittäjää että everstiä koko eilisen päivän. Kummankin koteihin ja työpaikoille on tehty etsinnät.

Jos miehet osoittautuvat syyllisiksi vakoiluyritykseen, heitä tullaan syyttämään Ruotsin valtiota vastaan tehdystä rikoksesta. Rangaistuksena tällaisesta on mittavat sakot tai vankeustuomio.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.