Mainos

Ruotsin puolustusvoimat säästökuurille

Ruotsin puolustusvoimien materiaalihankintoja ollaan leikkaamassa 3 miljardilla kruunulla. Materiaalikustannusten osuus Ruotsin puolustusmenoista on kansainvälisesti erittäin korkea.

Ruotsissa selvitetään maan puolustustarviketeollisuuden tulevaisuutta. Puolustusministeri Mikael Odenberg sanoo tänään Dagens Nyheter -lehdessä, että puolustustarvikkeiden valmistaminen entisessä laajuudessa vain kotimaassa on liian kallista ja sitovaa.

Odenberg myös haluaa, etteivät puolustusvoimien tilaamat tarvikkeet makaisi valmiusvarastoissa vaan että ne otettaisiin käyttöön kansainvälisissä tehtävissä.

Puolustusministerin asettaman usean ministeriön yhteisen työryhmän tavoitteena on laatia Ruotsille yhtenäinen puolustusteollisuusstrategia ensi vuoden maaliskuun loppuun mennessä. Samaan aikaan toinen työryhmä selvittää sitä, miten poliitikot voisivat paremmin ohjata puolustusvoimien materiaalihankintoja.

Materiaalikustannusten osuus Ruotsin puolustusmenoista on kansainvälisesti erittäin korkea - tuoreessa budjettiesityksessä peräti 44 prosenttia. Vastaava osuus Yhdysvaltain puolustusmenoista on 33 prosenttia.

Tavoitteena on leikata puolustusvoimien nykyisiä 17,6 miljardin kruunun eli 1,9 miljardin euron vuotuisia materiaalikuluja 3 miljardilla kruunulla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.