Mainos

Ruotsin puolustusvalmius tyydyttävä

Ruotsin asevoimien rahapula on johtanut koulutuksen ja hankintojen supistamiseen, mutta epätavallisen suotuisan turvallisuuspoliittisen tilanteen vuoksi Ruotsin puolustusvalmius on edelleenkin tyydyttävä.

Näin arvioi Ruotsin puolustusvoimien komentaja Owe Wiktorin tänään.
Vuosittaisessa selonteossa Wiktorin huomautti, että viime vuoden kuluessa ei Ruotsin aluevesiä loukannut kertaakaan vieraan vallan sukellusvene. Ruotsin ilmatilaa loukattiin 19 kertaa. Loukkaajana oli näissä tapauksissa kahdeksantoista kertaa Naton kone, joka oli vahingossa lentänyt Ruotsin ilmatilaan.

Wiktorinin selonteossa arvioitiin, että Ruotsin alueen loukkaukset Venäjän taholta ovat käytännössä loppuneet Venäjän sotilasmahdin heikkenemisen myötä.

Asevoimien varustaminen liian hidasta

Selonteossa varoitettiin kuitenkin, että asevoimia ei kyetä varustamaan kyllin ripeästi ja tehokkaasti, jos uhka Ruotsia vastaan jälleen kasvaa. Nykyisessä tilanteessa on selonteon mukaan turvallisuuspoliittisen riskin piirteitä.

Wiktorin luovutti maanantaina hallitukselle myös viisitoista kohtaa käsittävä hankintaohjelman. Wiktorinin mukaan tällä haavaa ei ole varoja minkään näiden hankkeiden rahoittamiseen. Wiktorin ei halunnut asettaa näitä hankkeita tärkeysjärjestykseen, vaikka hallitus oli sitä pyytänyt.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.