Ruotsin puolustusministeri pitää Nato-jäsenyyttä luonnollisena

Ruotsin Nato-jäsenyyden edellytyksiksi puolustusministeri luettelee Suomen liittymisen lisäksi laajan tuen poliittisella kentällä ja kansan keskuudessa.

Ruotsin puolustusministerin Sten Tolgforsin mukaan Ruotsin liittyminen sotilasliitto Natoon on luonnollinen asia, kunhan Suomi liittyy myös.

Svenska Dagbladetissa ilmestyneessä mielipidekirjoituksessaan Tolgfors arvioi, että Suomessa jäsenyydestä voitaisiin päättää aikaisintaan vuonna 2013 ja Natoon liittyä 2015.

Ruotsin Nato-jäsenyyden edellytyksiksi Tolgfors luettelee Suomen liittymisen lisäksi laajan tuen poliittisella kentällä ja kansan keskuudessa. Hallituskoalitio pitää kuitenkin kiinni päätöksestään, jonka mukaan jäsenyys ei nouse käsittelyyn tällä vaalikaudella, ministeri vakuutti.

Ruotsin suhtautumista Naton nopean toiminnan joukkoihin Tolgfors luonnehti myönteiseksi. Suomi päättää osallistumisestaan maaliskuussa, ja myös Ruotsin on määrä päättää asiasta ennen Naton huippukokousta huhtikuussa, Tolgfors kertoi.

Tolgforsin mukaan Ruotsille keskeisintä on varmistaa, että se saa tarvittavat tiedot ja vaikutusmahdollisuudet osallistuessaan Nato-johtoisiin kansainvälisiin joukkoihin. Koska maat jakavat riskit, heidän täytyy myös jakaa tiedot ja saada mahdollisuus vaikuttaa riippumatta siitä, onko maa Naton jäsen vai ei, Tolgfors korosti.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat