Ruotsin puolivälieräpelin tuomarilla värikäs historia Zlatanin kanssa – "Se oli huonoin pelini ikinä"

Jalkapallon MM-kisoissa arvostettu hollantilaistuomari Björn Kuipers tuomitsee Ruotsin ja Englannin välisen puolivälieräottelun lauantaina. Kuipersilla on varsin värikäs historia yhden ruotsalaisen ikonin, Zlatan Ibrahimovicin kanssa.

Pääkuvan videolla Tulosruudun juttu Ruotsin ja Sveitsin neljännesvälierästä.

Ruotsalaislehti Expressen nosti asian esille puolivälieräottelun ennakoiden yhteydessä.

Uransa aikana Kuipers on toiminut päätuomarina muun muassa jalkapallon EM- ja MM-kisoissa. Sen lisäksi hän on ollut tuomitsemassa muun muassa arvostetuimman seurajoukkuekilpailun Mestarien liigan finaalia.

Ibrahimovicin ja Kuipersin värikäs historia roihahti liekkeihin vuonna 2012, jolloin Zlatan edusti italialaisseuraa AC Milania.

Tuolloin Milan kohtasi Mestarien liigan puolivälierissä FC Barcelonan.

Ratkaisevassa ottelussa Kuipers vihelsi kaksi rangaistuspotkua Barcelonalle, joka eteni jatkoon.

Ottelun jälkeen Ibrahimovic oli kaikkea muuta kuin tyytyväinen hollantilaistuomarin toimintaan.

– Hän vihelsi joka kerta, kun koskimme heihin. Se oli sääli. Jos hän olisi viheltänyt tasaisesti, 50/50, pelissä olisi ollut enemmän paikkoja. Nyt saimme sellaisia tuomioita, joita en käsittänyt millään tapaa. Tuntuu karmealta, oudolta ja mielestäni hän tuhosi tämän pelin, Zlatan totesi tuolloin.

Kolme vuotta myöhemmin kaksikko kohtasi uudelleen Mestarien liigan puolella. Tuolloin Ibrahimovic edusti ranskalaista PSG:tä, joka kohtasi puolivälierissä englantilaisseura Chelsean.

Toisessa osaottelussa Kuipers näytti suoraa punaista korttia Ibrahimovicille, joka liukui jalat edellä päin brasilialaista Oscaria.

– En ymmärtänyt yhtään mitään. En tiedä oliko tuomari oikeassa punaisen korttinsa kanssa, kun hän näki Chelsean pelaajien pomppivan miten sun sattuu. Se oli naurettavaa ja hermostuin siitä, Zlatan raivosi.

Jälkikäteen Kuipers myönsi virheensä.

– Se oli huonoin pelini ikinä, Kuipers totesi.

– Olin varma, että se oli punainen kortti. Pelin jälkeen kun näin sen tilanteen videolta, niin tajusin, että olisin ehkä voinut antaa punaisen, mutta keltainen kortti olisi ollut oikea ratkaisu. Pelin jälkeen istuin alas Zlatanin kanssa ja puhuimme asiasta, Kuipers muisteli tapausta.

Tämän vuoden kisoissa kaksikko ei koe ”jälleennäkemistä”, sillä Ibrahimovic ei ole Ruotsin joukkueen vahvuudessa.

Ruotsin ja Englannin välinen puolivälieräottelu pelataan lauantaina kello 17. 

Lue myös:

    Uusimmat