Mainos

Ruotsin polttoaineprotestit jatkuvat

Korkeita polttoaineen hintoja vastustavat mielenosoitukset ovat jatkuneet Ruotsissa

.

-

Sadat maanviljelijät hidastivat liikennettä myös tänään Ruotsin pääväylillä protestoidakseen polttoaineiden korkeita hintoja vastaan. Protestien odotetaan laajenevan alkuviikosta mm. Norjaan ja Espanjaan, kun taas Saksan hallitus näytti olevan valmis myönnytyksiin ja korvaamaan korkeiden hintojen aiheuttamia kustannuksia.

Ruotsin maanviljelijöiden keskusliitto ja ammattiautoilijoiden järjestöt uhkasivat laajentaa protestiaan lisää huomenna. Samaan aikaan norjalaiset autoilijat ryntäsivät varaamaan polttoainetta autoihinsa ennen kuin kuorma-autoilijoiden liitot saartavat ilmoituksensa mukaan huomenna tärkeimmät öljynjalostamot Norjassa.

Espanjassa kalastajien, maanviljelijöiden, kuorma-autoilijoiden ja kuluttajien järjestöt ilmoittivat aloittavansa hintamielenosoitukset perjantaina. Espanjan hallituksen on määrä tavata järjestöjen edustajia huomenna ja keskustella polttoaineiden hinnoista.

Saksassa puolestaan valtiovarainministeriön edustaja vihjasi, että hallitus valmistelee rahoituspakettia, joka korvaisi korkealle nousseiden polttoaineiden hintojen aiheuttamia kustannuksia. Saksan kuorma-autoilijoiden keskusliitto on kehottanut jäseniään liittymään bensaprotestiin 26. syyskuuta.

Britanniassa tilanne näytti sunnuntaina helpottuvan, ja öljy-yhtiöt kertoivat, että Britannian huoltoasemista puolella on jälleen polttoainetta myytäväksi. Yhtiöiden arvion mukaan tilanteen palautuminen täysin normaaliksi vie vielä parisen viikkoa.

(MTV3-STT-TT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.