Mainos

Ruotsin poliisisurmaajat pakenevat yhä etsijöitä

Ruotsin poliisi jatkaa edelleen etsintöjä pankkiryöstöstä ja kahden poliisin surmasta epäiltyjen löytämiseksi. Ruotsalaislehtien mukaan ryöstäjien pakoauto on jo löytynyt. Tänään iltapäivällä etsintöihin osallistunut poliisihelikopteri putosi maahan törmättyään ilmeisesti voimalinjaan, mutta kukaan kopterissa olleista ei tiettävästi loukkaantunut.

Kolmas epäillyistä, toissapäivänä haavoittuneena pidätetty 28-vuotias mies julistetaan vangituksi huomenna. Poliisi kertoi edistyneensä kahden muun epäillyn henkilöllisyyden varmistamisessa. Ruotsalaiset lehdet kertoivat tänään, että kiinni saadulla epäillyllä olisi natsijärjestötaustoja, mutta Tukholman poliisi ei löytänyt kotietsinnässä mitään poliittisiin vaikutteisiin liittyvää.

Poliisin kerrotaan kuitenkin uskovan, että toinen karkumatkalla olevista olisi sotarikoksista Bosniassa tuomittu palkkasoturi ja toinen tunnettu uusnatsi.

Eilen iltapäivällä Sommen-järveltä kuului laukaustenvaihtoa ja poliisi katkaisi liikenteen läheiseltä valtatieltä. Myös junaliikenne Tukholman ja Malmön välillä oli pysähdyksissä. Poliisi ei ole tiedottanut näistä tapahtumista tarkemmin.

Ryöstäjien arsenaalissa myös räjähteitä

Kisan pikkukaupungissa perjantai-iltapäivällä tehtyyn pankkiryöstöön osallistui kolme miestä, joilla oli runsas asevarasto. Paetessaan ryöstäjät mm. heittivät käsikranaatin poliisia kohti, joka kuitenkin selviytyi vammoitta. Yksi ryöstäjistä saatiin pidätettyä vielä samana päivänä, kun hänet oli jätetty haavoittuneena pois ryöstöautosta. Poliisi epäilee, että ryöstön takana saattaa olla laajempi rikollinen organisaatio.

Surmatut poliisit olivat iältään 43- ja 30-vuotiaita. Heidän ruumiinsa löysi toinen poliisipartio tiesululta Malexanderissa, Itä-Götanmaalla. Ruotsin poliisi on luonnehtinut surmaamistapaa jopa teloitukseksi. Edellisestä poliisisurmasta Ruotsissa on seitsemän vuotta. Tuolloin ammuttiin poliisi, joka yritti pidättää kaksi arvokuljetusauton ryöstäjää.

Persson lupasi resursseja

Ruotsin pääministeri Göran Persson lupasi eilen, että poliisi saa käyttöönsä kaikki mahdolliset resurssit surmaajien löytämiseksi.
-Tunnen tällaisena päivänä sekä raivoa että surua, sanoi metalliliiton liittokokoukseen osallistunut Persson.

Etsintöihin osallistuu tällä hetkellä 150-160 poliisia, ja ainakin kahta helikopteria on käytetty. Itä-Götanmaalle saapui eilen mm. koirapartioita Tukholmasta. Ruotsin oikeusministeri Laila Freivalds kävi eilen paikan päällä Mjölbyssä, mistä etsintöjä koordinoidaan.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.