Mainos

Ruotsin poliisisurmaaja kantoi kaunaa virkavallalle

Lehtitietojen mukaan mies oli laatinut tappolistan, johon oli merkitty muun muassa eräs syyttäjä, tuomari, asianajaja ja muutama poliisi.

Eilen Ruotsin Nyköpingissä poliisin hengiltä ampunut 55-vuotias mies on virkavallan tuttu ennestään. Hän on istunut muun muassa pitkän vankilatuomion puukotettuaan hengiltä nyköpingiläisen miehen vuonna 1994.

Ruotsin poliisiasemilla oli liput tänään puolitangossa. Iltapäivällä poliisi vahvisti ammuskelussa surmansa saaneen 32-vuotiaan poliisimiehen henkilöllisyyden. Ammuskelussa käteen haavoittunut toinen poliisimies pääsi tänään sairaalasta. Kumpikin oli käyttänyt turvaliivejä.

Aftonbladet-lehden mukaan poliisin ampumisesta epäilty ja eilen pidätetty mies olisi kantanut kaunaa virkavaltaa kohtaan. Lehden mukaan mies oli tehnyt tappolistan, johon oli merkitty 13 vuoden takaisen puukotusoikeudenkäynnin syyttäjä, tuomari, asianajaja ja jokunen poliisi. Ruotsin poliisi ei kuitenkaan vahvistanut kyseistä tietoa.

Tapahtumien kulku oli tänään vielä hieman epäselvää. Alustavien tietojen mukaan poliisi olisi mennyt hakemaan pakkohoitoon miestä, jonka tiedetään kärsivän psyykkisistä vaivoista. Södermanlannin maakäräjät ilmoitti tänään, että ainakaan Nyköpingin sairaalan psykiatrinen vastaanotto ei ollut pyytänyt virka-apua poliisilta. Tutkinnallisista syistä poliisi ei halunnut kertoa toimeksiantajaa.

Viimeisen sadan vuoden aikana 30 ruotsalaispoliisia on saanut surmansa virkatehtävissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.