Mainos

Ruotsin poliisimurhassa pidätys

Ruotsin poliisi on pidättänyt nuoren miehen epäiltynä osallisuudesta Hedemorassa viikonloppuna tapahtuneeseen poliisimurhaan.

Hedemorasta kotoisin oleva 21-vuotias mies pidätettiin todennäköisin syin epäiltynä poliisimurhasta, Taalainmaan poliisin tiedottaja, komisario Bo Persson kertoi uutistoimisto TT:lle illalla.

Mies otettiin kiinni Tukholman alueella iltapäivällä.

Aiemmin poliisi kertoi epäilevänsä, että tekijöitä on useampi kuin yksi. 48-vuotias poliisi pahoinpideltiin kuoliaaksi kotinsa liepeillä sunnuntain vastaisena yönä.

Arvio perustuu lukuisiin silminnäkijähavaintoihin, joiden mukaan poliisi tappeli ankarasti useampaa hyökkääjää vastaan. Eräs henkilö näki pahoinpitelyn niin hyvin, että on kyennyt antamaan suhteellisen tarkan kuvauksen tapahtumien kulusta.

Falu Kuriren -lehti kirjoitti tänään, että surma-aseena olisi silminnäkijöiden mukaan ollut rikottu pullo, mutta poliisi ei ole vahvistanut tietoa.

48-vuotiaan poliisin ruumiinavaus tehtiin tiistaina. Poliisi ei ole kuitenkaan vielä saanut täydellistä tietoa ruumiinavauksesta.

- Olemme saaneet vasta suullisen ja alustavan selonteon tuloksista, kertoi Persson iltapäivällä.

Perssonin mukaan vielä ei ole varmasti selvillä edes se, onko surmatyössä käytetty mitään kättä pitempää. Lopullisesti kuolinsyyn odotetaan selviävän myöhemmin tänään tai huomenna, mutta Perssonin mukaan ei ole varmaa, että tulokset annetaan julki.

Dna-näytteitä tutkitaan

Poliisi on onnistunut saamaan murhapaikalta hius- ja verinäytteitä dna-analyysiä varten. Näytteet ovat paraikaa tutkittavina laboratoriossa, ja tuloksia odotetaan viikon sisällä.

Toistaiseksi ketään ei ole pidätetty teosta epäiltynä, mutta tutkimuksia jatketaan kymmenien poliisien voimin. Persson sanoi kuitenkin uskovansa, että tekijä saadaan vielä kiinni.

Yksi poliisin kuumimmista johtolangoista on tällä haavaa varastettu Volvo-merkkinen henkilöauto, joka löydettiin surmatun poliisin kodin läheltä.

Auton kuljettaja pidätettiin vain muutamaa minuuttia ennen poliisin ruumiin löytymistä ja miestä syytetään autovarkaudesta. Miestä ei kuitenkaan vielä toistaiseksi epäillä syylliseksi surmatyöhön.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.