Mainos

Ruotsin poliisille jo aiemmin vihjeitä lapsen surmaajasta

Ruotsissa kohutaan tiedoista, joiden mukaan poliisi oli saanut jo aiemmin vihjeitä 10-vuotiaan tytön surmanneesta rekkakuskista, mutta niitä ei ollut tutkittu.

Poliisi sai viime vuoden marraskuussa vihjeitä koskien vuonna 2000 tapahtunutta 31-vuotiaan naisen surmaa Falunissa. 42-vuotias mies tunnusti viikonvaihteessa myös tämän surman.

- Jos olisimme toimineet, eläisikö tyttö nyt? Sitä meidän täytyy kysyä itseltämme, sanoi Taalainmaan poliisin tiedottaja Sven-Åke Petters lehtihaastattelussa maanantaina.

Tytön katoamisessa tutkinnanjohtajana toiminut Mats Nygård sanoi, ettei tiennyt mitään surmatun naisen tapauksesta tai siihen liittyneistä vihjeistä, koska ei kuulunut jutun tutkijoihin. Poliisin toimet kummassakin tapauksessa aiotaan tutkia.

Mies tunnusti kuulusteluissa viikonloppuna molemmat veriteot. Poliisi löysi 10-vuotiaan tytön ruumiin sen jälkeen kun epäilty oli neuvonut kätköpaikan. Tyttö katosi Stjärnsundissa Taalainmaalla toissa lauantaina.

Poliisi pääsi epäillyn jäljille sivullisen sattumoisin ottamien valokuvien avulla.

Surmat tunnustaneen miehen kuulusteluja jatkettiin maanantaina. Poliisi oli vaitonainen kuulustelujen sisällöstä. Poliisin mukaan vielä ei voida kuitenkaan sulkea pois mahdollisuutta, että miehellä olisi ollut rikoskumppani.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.