Mainos

Ruotsin poliisi tunnisti valvontakuvan miehen

Aftonbladet-lehden mukaan Ruotsin poliisin uskotaan jo tunnistaneen tavaratalo NK:n valvontakameran kuvissa näkyvän miehen henkilöllisyyden.

Ruotsin poliisi uskoo tunnistaneensa ulkoministeri Anna Lindhin murhasta epäillyn miehen. Aftonbladet -lehti kertoo Internet-sivuillaan, että valvontakameran kuvassa näkyvä mies on poliisin entuudesta tuntema rikollinen.

Poliisi on niinikään vakuuttunut siitä, että mies on yhä Tukholmassa ja hänet saadaan muutaman päivän sisällä kiinni.

Mies joutui poliisin kanssa ensimmäisen kerran tekemisiin 1980-luvun loppupuolella. Tällöin hän oli riehunut veitsen kanssa ja käyttäytynyt uhkaavasti. Myöhemmin mies saatiin kiinni samankaltaisista pikkurikoksista. Viime vuosien aikana poliisi ei ole kuullut miehestä mitään.

- Hän muistuttaa erittäin paljon valvontakameran nauhalla esiintyvää miestä. Uskomme, että hänet saadaan kahden päivän sisään kiinni, tutkijat kertoivat lehdelle.
Poliisi kuitenkin muistuttaa, että nauhalla esiintyvä mies saattaa olla syytön ja sattunut vain samaan aikaan tavarataloon.

Poliisi on saanut päätökseen laboratoriotestien tulokset, mutta ei anna niistä toistaiseksi tietoa julkisuuteen.
Lindhin murhan vihjeiden määrä noussut

Ruotsin poliisin saamien Lindhin murhaan liittyvien yleisövihjeiden määrä on noussut 2000:een kappaleeseen. Yleisön yhteenottojen määrä vilkastui selvästi, kun poliisi julkisti eilen kasvot paljastavia valvontakamerakuvia epäillystä.

-Vihjeiden määrä nousi, mutta ei niin paljon kuin toivoimme. Saattaa olla, että yhteydenottojen määrä kasvaa vielä tänään, kerrotaan Tukholman poliisista.
Muistotilaisuus perjantaina
Anna Lindhin muistotilaisuus järjestetään perjantaina Tukholman kaupungintalolla. Tilaisuuden järjestää Ruotsin sosiaalidemokraattinen puolue ja siihen odotetaan yli tuhatta ihmistä. Muistojuhlaan on kutsuttu mm. ulkovaltojen valtionpäämiehiä ja pääministereitä sekä kansainvälisten järjestöjen ja EU:n edustajia.

(MTV3-STT-TT)

Artikkeli kokonaisuudessaan Aftonbladetin Internet-sivuilla.

(Huomenta Suomi 15.09.2003)

Mediatutkija Johanna Parikka-Altenstedtin mukaan murhan selvittämisessä poliisin ja median strategiat ovat ristiriidassa keskenään.

(Huomenta Suomi 15.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.