Mainos

Ruotsin poliisi soitti kaapattuun laivaan

Rahtialus Arctic Sean väitettyä kaappausta tutkiva Ruotsin poliisi oli ehkä viimeinen ulkopuolinen, joka sai yhteyden laivan miehistöön.

- Soitimme laivalle 31. heinäkuuta, kertoo Ruotsin keskusrikospoliisin osastopäällikkö Maria Lönegård MTV:n uutisille puhelimessa.

- Muutamaa päivää myöhemmin kuulimme varustamolta, että se on kadottanut yhteyden laivaan.

Viimeiset näköhavainnot laivasta on saatu Portugalin aluevesillä, ja rannikkovartioston partiolentokoneen mukaan laiva näytti olleen hyvässä kunnossa.

Brittimedian mukaan viimeinen radioyhteys laivaan olisi ollut 29. heinäkuuta, kun se kulki Englannin kanaalin läpi. Brittispekulaatioiden mukaan laiva olisi ollut silloinkin kaappaajien hallussa, ja rannikkovartioston puheluun vastannut oli joko kaappari tai miehistön jäsen, jota kaapparit osoittivat aseella. Näin yksityiskohtaisesti spekuloi luotettavana pidetty brittilehti The Independent.

Ruotsin poliisi ei ole saanut mitään todisteita kaappauksen tapahtumisesta. Ainoa saatu tieto on se, mitä laivan venäläinen miehistö ja varustamo ovat kertoneet poliisille.

Ruotsin poliisi kertoo varmistaneensa, että jotakin outoa on tapahtunut perjantaina 24. heinäkuuta. Lähistöllä olleet muut laivat rekisteröivät, että Arctic Sea teki äkkinäisiä liikkeitä ja muutti suuntaansa useaan kertaa täysin.

Väitteet kumiveneen liikkumisesta laivan ympärillä eivät ole saaneet ulkopuolisilta vahvistusta. Tosin suurikin kumivene on niin pieni, ettei se näy laivojen tutkissa. Ruotsin poliisin mukaan vihjeitä on tullut useita ja kaikki on tarkistetttu, mutta kaikilla alueella havaituilla kumiveneillä on ollut jo muu syy liikkumiseensa.

Ruotsin poliisilla on siis toimiva puhelinnumero laivaan. MTV:n uutisten pyynnöstä huolimatta osastopäällikkö Lönegård ei halua soittaa siihen itse eikä myöskään antaa numeroa muille.

- Sen jätämme varustamon tehtäväksi. Se etsii laivaa, emmekä halua häiritä sen työtä, perustelee Lönegård.

Ruotsin poliisi jatkaa rauhalliseen tahtiin väitteiden, haastattelujen ja vihjeiden selvittämistä. Miehistön se aikoo kuulustella, kun laiva palaa takaisin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.