Mainos

Ruotsin poliisi selvitti sotilaallisen avun mahdollisuutta terroriuhan takia

1:42

Ruotsin poliisi selvitti mahdollisuutta saada virka-apua maan puolustusvoimilta Pariisin terrori-iskujen jälkeen marraskuussa. 

Poliisiylijohtaja Dan Eliassonin mukaan pahin skenaario oli, että terrori-iskuja voisi tapahtua useassa ruotsalaiskaupungissa ja poliisin omat voimat ylikuormittuisivat.  

-Pidin tärkeänä, että sotilaalliset resurssit olisivat käytössämme siltä varalta, että Ruotsiin kohdistuisi erittäin mittava terrorihyökkäys, hän sanoi turvallisuuskonferenssin yhteydessä Ruotsin Sälenissä.  

Eliassonin mukaan virka-apuselvittelyn taustalla oli ulkomainen tiedustelutieto, jonka mukaan useilla henkilöillä olisi aikomuksia terroritekoihin Ruotsissa.  

Poliisiylijohtaja kertoi olleensa henkilökohtaisesti yhteydessä Ruotsin puolustusvoimien komentajaan asiassa.  

-Puolustusvoimain komentaja vastasi, että hän aikoo selvittää asiaa ja joukkojen tilannetta siltä varalta, että tarvittaisiin apua, Eliasson sanoo STT:lle.  

Hän painotti, että varsinaista avunpyyntöä puolustusvoimille ei koskaan tehty.  

-Olemme vain viestittäneet, että avunpyyntöä ei voi sulkea pois. Pidän hyvänä, että puolustusvoimien komentaja on tietoinen tilanteesta, kertoi Eliasson. 

Yhdysvalloissa vuonna 2001 tapahtuneiden terroritekojen jälkeen Ruotsin lainsäädäntöä muutettiin niin, että puolustusvoimien resursseja on mahdollista käyttää terrori-iskujen yhteydessä, kertoo uutistoimisto TT.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.