Mainos

Ruotsin poliisi: Ryöstön ennakkovihje virheellinen

Ruotsin poliisi myöntää saaneensa Serbiasta ennakkovihjeen Tukholmassa suunnitteilla olleesta suurryöstöstä. Poliisi reagoi vihjeeseen ja muun muassa tehosti arvovarastojen valvontaa, kertoi poliisilähde uutistoimisto TT:lle.

Serbivihjeen mukaan ryöstö oli tarkoitus kuitenkin toteuttaa ainakin viikkoa aiemmin ja varotoimet purettiin kun mitään ei tapahtunut.

Serbian poliisijohtaja Milorad Veljovic kertoi Aftonbladet-lehdelle serbien antaneen ruotsalaisille kaiken tarvittavan tiedon ryöstön estämiseksi. Lehden mukaan tiedot sisälsivät niin ryöstäjien henkilöllisyydet kuin ryöstöpaikan sijainninkin.

- Annoimme heille (Ruotsin poliisille) kaiken, mitä tarvittiin ryöstön pysäyttämiseksi, Veljovic sanoo.

- Teimme todellakin kaikkemme, paitsi emme matkustaneet Ruotsiin ja estäneet ryöstöä.

Ruotsin poliisin lähde kiistää kuitenkin, että poliisi olisi jättänyt tiedot huomiotta. Poliisi tehosti arvovarastojen valvontaa ja muun muassa siirsi helikoptereitaan tilapäisesti muualle.

- Mutta koska mitään ei tapahtunut, varotoimet purettiin ja sitten alkoikin tapahtua, kertoo lähde TT:lle.

Kuusi pidätetty

Ruotsalaisen tuomioistuimen mukaan ryöstöstä epäiltynä on pidätetty kuusi miestä. Heistä yhdellä on lupakirja lentää helikopteria.

Pidätetyistä on annettu niukasti tietoja julkisuuteen. Tämä johtuu poliisin mukaan siitä, että tekoon osallisia epäillään olevan vielä vapaalla jalalla.

Sen verran kuitenkin tiedetään, että helikopteria lentänyt mies pidätettiin sunnuntaina. Muut viisi on pidätetty sittemmin.

Yhtä heistä epäillään avunannosta, muita osallisuudesta törkeään ryöstöön. Kaikki pidätetyt asuvat Ruotsissa.

Poliisi kertoi alun perin uskovansa, että ryöstöön osallistui ainakin 15 ihmistä.

Syyttäjä päättää keskiviikkona vaatiiko hän pidätettyjä vangittavaksi, kertoi Svenska Dagbladet -lehti maanantaina.

Helikopterilla liikkuneet ryöstäjät iskivät arvokuljetuksia hoitavan turvayhtiön varastoon viime keskiviikkona. Ryöstäjät saivat tuntemattoman määrän saalista, ja yhtiö on luvannut ryöstön selviämiseen johtavasta vihjeestä Ruotsissa poikkeuksellisen 7 miljoonan kruunun eli noin 700 000 euron suuruisen palkkion.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.