Mainos

Ruotsin poliisi kiistää tutkivansa Reinfeldt-murhauhkausta

Aftonbladetin mukaan Ruotsin pääministerin vaimon murha-aikeista epäilty mies oli avoimesti kertonut suunnitelmistaan S:t Göranin sairaalan hoitohenkilökunnalle.

Ruotsin suojelupoliisi Säpo kiistää ottaneensa ketään kiinni epäiltynä aikeista surmata pääministeri Fredrik Reinfeldtin puoliso.

Aftonbladet kertoi aiemmin päivällä, että poliisi olisi kuulustellut 42-vuotiasta miestä murhasuunnitelmista, jotka kohdistuivat Filippa Reinfeldtiin. Lehden mukaan Säpo oli myös tehnyt etsintöjä epäillyn kodissa ja vienyt hänet pakkohoitoon.

Säpo vakuuttaa, etteivät tiedot pidä paikkaansa. Säpon mukaan Aftonbladetin mainitsema mies oli hakeutunut hoitoon oma-aloitteisesti.

-Ketään ei ole otettu kiinni. Mitään esitutkintaa ei ole käynnissä, poliisi korosti tiedotteessaan.

Säpo huomauttaa, ettei se voi myöskään paljastaa tapauksen yksityiskohtia potilaan yksityisyydensuojan takia. Aftonbladetin mukaan mies oli puhunut avoimesti suunnitelmistaan S:t Göranin sairaalan hoitohenkilökunnalle. Epäilty oli yksityisten syiden takia hoidettavana sauraalassa. S:t Göranin sairaalan lääkärit olivat ottaneet yhteyttä poliisiin.

Aftonbladetin mukaan murhan motiivina olisi ollut päästä käsiksi itse pääministeriin.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.