Mainos

Ruotsin poliisi jäi taas kiinni neekeriksi nimittelystä

Ruotsin poliisin rasistisesta kielenkäytöstä noussut kohu laajenee. Tällä kertaa neekeri-sanan käyttämisestä jäi kiinni Landskronan poliisi.

Sanomalehti Helsingborgs Dagblad kertoo nettisivullaan, että tummaihoista miestä kuvattiin poliisin ilmoitustaululla "armeijanvihreään takkiin pukeutuneeksi neekeriksi". Kuva luonnehdintoineen oli lisäksi lähetetty sähköpostissa laajalti poliisin sisäisellä jakelulla, koska epäiltiin, että se saattaisi esittää sunnuntaina tapahtuneen aseellisen ryöstön tekijää.

Ruotsin poliisi on nyt kielenkäyttönsä suhteen suurennuslasin alla. Rasismikohu alkoi viime viikolla, kun Malmössä mellakkaa taltuttaneet poliisit kutsuivat maahanmuuttajanuoria apinoiksi ja mutakuonoiksi.

Viikonloppuna sanomalehti Sydsvenskan kertoi Skånen poliisin koulutustilaisuudesta, jossa harjoituksissa oli käytetty esimerkkiniminä muun muassa Neger Niggerssonia ja Oskar Negeriä. Lehden mukaan asiasta oli jo viime keväänä tehty valitus poliisijohdolle, joka kuitenkin kielsi kuulleensa asiasta.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.