Mainos

Ruotsin poliisi etsii yhä poliisimurhaajaa

Ruotsin poliisi etsii yhä ainoaa vapaalla jalalla olevaa poliisisurmista epäiltyä. Poliisi on onnistunut pidättämään jo kaksi pankkiryöstäjäkoplasta, jonka epäillään ampuneen kaksi poliisia viikonloppuna. Kolmannesta epäillystä on annettu pidätysmääräys.

Eilen poliisi onnistui pidättämään toisen miehen, jota epäillään kahden poliisin surmasta viikonloppuna.
Poliisit ampuivat eilen miestä selkään tämän yrittäessä paeta asuinrakennukseen. Pidätetty vietiin Tukholmaan sairaalahoitoon. Poliisin luoti lävisti miehen ruumiin. Lääkärin mukaan pidätetty jää kuitenkin henkiin, ja hänen odotetaan toipuvan nopeasti.

Kolmaskin ryöstäjä on tunnistettu ja hänet on julistettu pidätettäväksi. Poliisi on keskittänyt etsinnät yön aikana Mjölbyn alueelle. 26-vuotiaasta miehestä on annettu poissaolevana pidätysmääräys.

Eilinen pidätys tapahtui Tukholmassa

Eilen pidätetty mies ei ollut aseistautunut. Sen sijaan hänellä oli hallussaan suuri summa rahaa, joka oli ilmeisesti peräisin perjantaisesta pankkiryöstöstä.

Poliisi pääsi 25-vuotiaan miehen jäljille saatuaan "varmoja vihjeitä" siitä, että tämä oli nähty sunnuntai-iltana Tukholman keskustassa. Mies oli kirjoittautunut hotelliin, jonka henkilökunta tunnisti hänet. Poliisi hälytettiin paikalle, mutta epäilty ehti paeta paikalta ennen poliisien tuloa.

Uusnatsiyhteyksiä

Viranomaisten huostassa on jo 28-vuotias, ammuskelussa haavoittunut mies, joka kuuluu lehtitietojen mukaan eilen pidätetyn miehen lailla uusnatsijärjestöön. Syyttäjä Lisbeth Johansson on pyytänyt hänen vangitsemistaan, ja asiasta päätetään tänään tai huomenna.

Eilen pidätetty mies on entinen palkkasotilas, joka taisteli Bosnian sodassa kroaattien puolella. Hänet tuomittiin sotarikkomuksista 13 vuodeksi vankeuteen, mutta hän pääsi vapaaksi vankienvaihdon yhteydessä.

Toinen miehen vanhemmista on afrikkalaista alkuperää. Siksi pidetäänkin merkillisenä sitä, että mies on hakeutunut rasistiseen järjestöön, joka halveksii kaikkia värillisiä ja ulkomaista alkuperää olevia.

Viime vuosina Ruotsissa on tehty useita armeijan asevarikkojen ryöstöjä. Äskettäin sattuneessa tapauksessa asevelvollinen uusnatsi ja hänen kumppaninsa ryöstivät useita automaattiaseita Strängnäsin rykmentistä. Aseita ei ole löydetty ja poliisin mukaan ei olekaan mahdotonta, että näitä aseita olisi käytetty nyt.
(MTV3-STT-TT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.