Mainos

Ruotsin pääministerin suosio kasvaa

Ruotsalaisten luottamus pääministeri Göran Perssoniin on lisääntynyt Ruotsin EU-puheenjohtajakaudella. Tänään julkaistun mielipidekyselyn mukaan Persson on noussut jo toiseksi luotettavimmaksi puoluejohtajaksi heti kristillisdemokraattien suurta suosiota nauttivan Alf Svenssonin jälkeen.

Tutkimuslaitos Temon tekemän kyselyn mukaan 40 prosenttia kyselyyn osallistuneista sanoi luottavansa Perssoniin "paljon" tai "erittäin paljon". Dagens Nyheterin ja Sydvenska Dagbladetin julkistaman kyselyn mukaan kärkipaikkaa piti edelleen Alf Svensson 52 prosentillaan.

Perssonin suosio on noussut viime vuoden syyskuusta peräti 9 prosenttiyksikköä 40 prosenttiin. Tällä rynnistyksellä hän sysäsi myös vasemmistopuolueen Gudrun Schymanin kolmannelle sijalle. Schyman "hävisi" niukasti Perssonille 39 prosentillaan.

Kyselyyn osallistui 941 ruotsalaista ja se tehtiin 19.-22. maaliskuuta eli juuri Tukholman EU-huippukokouksen alla. Huippukokouksessa ei tehty mullistavia päätöksiä, mutta Persson vakuutti olevansa tyytyväinen kokouksen saavutuksiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.