Mainos

Ruotsin pääministeri: SDP:n tulos epäoikeudenmukainen

Ruotsin sosiaalidemokraattinen pääministeri Göran Persson löytää Suomen veljespuolueensa vaalituloksesta yhtäläisyyksiä Ruotsin viimevuotisiin vaaleihin. Perssonin mukaan Suomen SDP on "hieman epäoikeudenmukaisesti" joutunut kärsimään vastuustaan valtiontalouden hoidossa.

Monet äänestäjät ovat joutuneet ahtaalle työttömyyden kurimuksessa, mikä tuntuu juuri sosiaalidemokraattien kannatuksessa, huomioi Persson. Ruotsin pääministeri arvioi, että SDP:n ja kokoomuksen muodostamalla hallituksella on parhaat edellytykset jatkaa, kun Suomesta tulee EU:n puheenjohtajamaa.

Ruotsin keskusta tyytyväinen

Ruotsin keskustapuolueen varapuheenjohtaja Andreas Carlgren oli hyvin tyytyväinen suomalaisen veljespuolueensa vaalimenestykseen. Hän luonnehti sitä historialliseksi. Syinä keskustan menestykseen Carlgren mainitsi aseman suurimpana oppositiopuolueena ja tärkeiden kysymysten, kuten työelämän kysymysten esille ottamisen.

Ruotsin maltillisen kokoomuksen johtajan Carl Bildtin mielestä Suomen vaalitulos merkitsee selvää porvarillisten puolueiden kannatuksen kasvua ja sosiaalidemokraattien tappiota. Bildt arvioi, että tulos johtaa kokoomuksen vaikutuksen kasvamiseen Suomen hallitusyhteistyössä. Todennäköisyys, että Suomi jatkaa irtautumista Ruotsista sekä talouspolitiikassa että Eurooppa-politiikassa, kasvaa vaalituloksen myötä, hän arvioi.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.