Mainos

Ruotsin pääministeri antoi tunnustusta Ahtisaarelle

Ruotsin pääministerin Göran Persson luonnehtii presidentti Martti Ahtisaaren roolia erittäin tärkeäksi niissä diplomaattisissa ja poliittisissa neuvotteluissa, jotka tähtäävät Kosovon kriisin ratkaisemiseen. Tänään SDP:n puoluekokoukseen Ruotsin sosialidemokraattien tervehdyksen tuonut Persson korosti myös Venäjän osuutta.

Perssonin mukaan rauhaa ja turvallisuutta ei voi rakentaa pitkäjänteisesti Balkanille ilman Venäjän osallistumista prosessiin. Se on ehto myös YK:n mukana ololle ratkaisussa. Persson ehti arvostella kriisin alkuvaiheessa Suomen vähäistä halua ottaa vastaan Kosovon albaanipakolaisia. Nyt hän totesi Suomen ja Norjan kantavan vastuunsa, mutta toivoi samaa myös Ranskalta ja Britannialta.

Puheessaan puoluekokousväelle Persson painotti Suomen ja Ruotsin sosialidemokraattien yhteistyön syvenevän lähiaikoina entisestään. Suomen EU-puheenjohtajuuden jälkeen on pian Ruotsin vuoro toimia samassa tehtävässä.
-Meillä on nyt mahdollisuus vaikuttaa Euroopan tasolla vaikuttaa poliittisiin ratkaisuihin sillä tavoin, että niissä näkyy pohjoismaisen sosialidemokratian tapa rakentaa yhteiskuntaa, hän sanoi.

Persson toi SDP:lle 100-vuotislahjana Olof Palmen rintakuvan. Sen vastaanottanut puheenjohtaja Paavo Lipponen huomautti Ruotsin sosialidemokraattisen puolueen olleen suomalaisille alusta lähtien eräänlainen esikuva.
-Se on tänä päivänäkin maailman sosialidemokraattisista puolueista järjestöllisesti ja aatteellisesti vahvin, Lipponen kehui.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.