Mainos

Ruotsin oppositio hakee tiiviimpää yhteistyötä

Ruotsin punavihreät oppositiopuolueet tunnustelevat mahdollisuuksia tiiviimpään yhteistyöhön. Sosiaalidemokraattien johto vierailee huomenna ensimmäistä kertaa vasemmistopuolueen puoluehallituksen kokouksessa.

Synovate-instituutin mittaus kertoo, että sosiaalidemokraatteja, vasemmistopuoluetta ja ympäristöpuoluetta kannattaa 56,5 prosenttia ruotsalaisista. Neljän hallituspuolueen yhteinen kannatus on 36,6 prosenttia.

Kannatuksen kasvusta huolimatta oppositiopuolueiden yhteistyö on ollut tähän asti hapuilevaa.

Ympäristöpuolueen puhenainen Maria Wetterstrand vieraili vasemmistopuolueen puoluehallituksen kokouksessa perjantaina. Sosiaalidemokraattien Mona Sahlin tekee samanlaisen historiallisen vierailun huomenna, kun vasemmistopuolue pitää kokoustaan Syningen kurssikeskuksessa Tukholman pohjoispuolella.

Vasemmistopuolueen puheenjohtaja Lars Ohly on aiemmin torjunut ajatukset kolmen puolueen yhteisestä vaaliohjelmasta. Vierailujen edellä Ohly ehdotti, että punavihreiden puolueiden tulisi ottaa mallia porvari-allianssista ja perustaa yhteisiä työryhmiä valmistelemaan syksyn 2010 vaaleja ja mahdollista punavihreää hallitusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.