Mainos

Ruotsin Ockelbo odottaa jo kuninkaallisia satuhäitä

Prinsessa Victoria esittelee kihlasormustaan 24.2. 2009. (Kuva: EPA)

Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja hänen kihlattunsa Daniel Westling astelevat alttarille vasta reilun vuoden kuluttua, mutta jo nyt häähumu on monen ruotsalaisen mielessä. Danielin eli tulevan Länsi-Götanmaan herttuan kotikunta Ockelbo odottelee sekin jo varovaisen innokkaana monarkiaa kannattavia turisteja ja häiden mahdollisesti tuomaa julkisuutta.

- Lontoo, New York, Rooma ja Ockelbo. Häiden jälkeen me olemme ikuisesti maailmankuuluja, uskoo kunnanjohtaja Lasse Sjödin.

Kuuden tuhannen asukkaan Ockelbo sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta pohjoiseen. Daniel Westlingin kotikadun asukkailla on vain hyvää kerrottavanaan kruununprinsessan tulevasta puolisosta.

- Hän on oikein valoisa ja mukava poika. Hänen kanssaan on helppo tulla toimeen. Hän on huumorintajuinen ja kaikin tavoin kunnollinen, toteaa naapuri Conny Nilsson.

Toistaiseksi Ockelbossa suhtaudutaan kuitenkin rauhallisesti tulevaan. "Oman pojan" häistä muistuttaa vain hovin lahjoittama virallinen kihlakuva osuuskaupassa. Vaikuttaa siltä, kuin paikallisväestö haluaisi suojella kihlaparia julkisuudelta.

- Täällä he saavat olla rauhassa. He voivat kävellä kadulla ilman, että kukaan soittaa lehdille heidän olevan täällä. Kaikki kunnioittavat heitä, kertoo Aina Gunnarsson, yksi kuntalaisista.

Vaikka kunta vielä intoaan toppuutteleekin, häähumu on saanut mielikuvituksen liikkeelle. Läheisen hirvipuiston vetonaulat, hirvisonni ja -lehmä, nimettiin Danieliksi ja Victoriaksi. Nimivalinnalla on kuitenkin kihlaparin siunaus.

- Daniel piti nimiä hyvänä. Heistä se oli mukavaa, kertoo Lars Arkesjö.

Ei nimi miestä pahenna ja niin edelleen, mutta kaikki kuntalaiset eivät ole samaa mieltä nimivalinnoista.

- Hirvellä voisi kyllä olla joku toinen nimi. Esimerkiksi Hugo, kuten meidän koiramme, ehdottaa Inger Hagö.

Ockelbolaiset uskovat, että kuninkaallinen pariskunta käy täällä myös häiden jälkeen.

- Kruununprinsessa itse on sanonut, että he keräävät voimia Ockelbossa. Akkujen latausta he tarvitsevat varmasti vielä enemmän tulevaisuudessa. Siihen me olemme käytettävissä, lupaa kunnanjohtaja Lasse Sjödin.

Ruotsi saa kuninkaalliset häänsä vuoden kuluttua, jolloin vuosia seurustelleet Victoria ja Daniel saavat toisensa 19. kesäkuuta.

Katso Kari Lumikeron raportti Ockelbosta (Kymmenen uutiset 19.4.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.