Mainos

Ruotsin maltillinen kokoomus lupasi verohelpotuksia

Ruotsissa on vallalla todellinen joukkotyöttömyys, sanoi oppositiojohtaja Carl Bildt esitellessään eilen maltillisen kokoomuksen vaaliohjelman Tukholmassa. Jotta työttömyys saadaan kuriin, tarvitaan verohelpotuksia, vähemmän sääntelyä ja Ruotsin liittämistä euroalueeseen, Bildt sanoi.

Maltillisen kokoomuksen päämääränä on puoluejohtajan mukaan muuttaa "Ruotsin talous Euroopan nykyaikaisimmaksi vuosikymmenen sisällä". -Ohjelmamme on uudistuspolitiikkaa, jossa työpaikat ovat keskeinen kysymys. Työn takaaminen kaikille on meidän mielestämme tärkeämpää kuin avustusten takaaminen kaikille, hän sanoi.

Vaaliohjelma ei sisältänyt uusia ehdotuksia, vaan vanha lupaus verohelpotuksista pysyi ennallaan. Puolue lupaa keventää verotusta lähes 80 miljardia kruunua eli noin 54 mrd markkaa, jos puolue pääsee päättämään asioista syyskuussa pidettävien valtiopäivävaalien jälkeen. Verohelpotuksia on luvassa kaikissa tuloluokissa.

Lapsiperheille puolue haluaa myöntää 10000 kruunun verovähennyksen kunnallisverotuksessa. Myös eläkeläisten suuntaan tehdään kädenojennus antamalla tulotasotakuu ensi vuoden alusta lähtien. Hyvää on luvassa myös autoilijoille bensiiniveron alennuksen muodossa.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.