Ruotsin lumikaaos myöhästyttää lentoja

Ruotsia koettelevat ankarat lumimyräkät. Maanteillä on sattunut lukuisia kolareita ja lennot ovat myöhästelleet koko maassa.

Tukholman Arlandan kentällä oli aamupäivällä käytössä vain yksi kiitorata, ja lennot oli myöhässä keskimäärin puolitoista tuntia.

- Lunta tulee juuri sillä tavoin kuin me emme toivoisi sen tulevan; se tulee vaakasuoraan ja se on märkää. Silloin muodostuu kinoksia ja auraukseen menee paljon aikaa, sanoo lehdistöpäällikkö Anders Bredfell Sweaviasta, joka huolehtii useista Ruotsin lentokentistä.

Myös lukuisia kolareita teillä

Uumajassa lennot olivat myöhässä jopa parisen tuntia.

Pohjois-Ruotsin Luulajan lähistöllä koulubussi ja tukkirekka kolaroivat lumimyräkässä. Bussissa oli 60 koululaista, mutta kukaan heistä ei loukkaantunut vakavasti. Paikallisten viestimen mukaan kymmenen lasta vietiin kuitenkin sairaalaan tarkkailtaviksi.

Norrländska Socialdemokraten -lehti kertoo, että tilanne turmapaikalla oli kaoottinen. Kolarissa oli mukana koulubussin ja tukkirekan lisäksi kolme kuorma-autoa ja yksi henkilöauto. Henkilöauton kuljettajan kerrottiin loukkaantuneen lievästi.

Myös Etelä-Ruotsin teillä sattui lukuisia kolareita, mutta poliisin tietoon ei ollut tullut vakavia loukkaantumisia.

(MTV3 - TT - STT)

Lue myös:

    Uusimmat