Mainos

Ruotsin liikenne kaaoksessa - ihmisiä kehotetaan etätyöhön

Ruotsissa runsas lumentulo ja pakkanen ovat aiheuttaneet liikennekaaoksen. Pahin tilanne on Tukholmassa, missä lähijunaliikenteen lisäksi myös metroliikenne on täysin sekaisin.

Lähijunat kulkevat noin puolentunnin välein, kun normaaliin ruuhka-aikaan junien vuorovälit ovat vain muutamia minuutteja.

Metroliikenne on puolestaan Tukholman kantakaupunkia lukuunottamatta täysin pysähdyksissä. Metroja korvaavat linja-autot.

- Maanalaisliikenne sujuu ainoastaan aivan kantakaupungin alueella. Kaikki metroasemat, jotka ovat maanalaisen osuuden ulkopuolella, on suljettu. Ihmisillä on äärimmäisen vaikeaa tulla korvaavilla busseilla esikaupunkialueilta Tukholmaan töihin, kertoo toimittaja Kari Lumikero Tukhomasta.

Suur-Tukholman liikennelaitos onkin kehottanut työmatkalaisia välttämään liikkumista ruuhka-aikoina. Lisäksi viranomaiset ovat toivoneet ihmisten jäävän mahdollisuuksiensa mukaan kotiin tekemään etätyötä.

- Tämä koskee myös koululaisia. Heidän on toivottu tekevän etäkoulupäivän. Viranomaiset kehottavat ihmisiä yrittämään vasta huomenna työpaikoilleen ja kouluihinsa, Lumikero sanoo.

Myöhästymisiin kyllästyneet kansalaiset ovat jo vaatineet liikenneministerin päätä vadille, kun pakkasiin ei ole osattu valmistautua kriisiohjelmalla.

Katso Kari Lumikeron juttu Tukholmasta (Seitsemän uutiset 22.2.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.