Mainos

Ruotsin lapsisurmasta uusia tietoja: 8-vuotiaassa kauttaaltaan vammoja

Pariskunta on vangittu epäiltyinä 8-vuotiaan tytön murhasta Ruotsissa. Koko maata kuohuttava murhenäytelmä sattui vappuaattona, 30. huhtikuuta, Karlskronan kaupungissa.

Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan vangitut ovat 31-vuotias mies ja 30-vuotias nainen, joiden luona tyttö asui. He eivät kuitenkaan olleet tytön vanhemmat.

Pariskunnan vangitsemiset käsiteltiin erikseen oikeudessa Kristianstadissa suljettujen ovien takana. Molemmat epäillyt peittivät kasvonsa tullessaan oikeuskäsittelyyn ja kiistivät epäilyt.

Poliisi ja syyttäjänvirasto ovat olleet edelleen vaitonaisia tutkimuksista. Expressen-lehden mukaan syyttäjä Pernilla Åström vahvisti kuitenkin pikaisesti koolle kutsutussa tiedotustilaisuudessa, että ”Yaraksi” kutsuttu tyttö oli todennäköisesti jo kuollut ensihoitajien saapuessa hänen kotiinsa. 

Åströmin mukaan tytöllä oli laajoja vammoja ympäri kehoaan, ja ”jonkinlaista asetta on saatettu käyttää”.

- En voi kertoa tarkemmin, missä vammat sijaitsivat.

Oliko tytöllä myös vanhoja vammoja?

- Sitä emme vielä tiedä. Meidän pitää odottaa oikeuslääketieteellistä raporttia.

8-vuotias oli tullut Ruotsiin yksin ilman perhettään, jonka oli määrä seurata myöhemmin perässä. Tytön olivat ottaneet huoltaakseen tammikuussa hänen enonsa ja tämän vaimo, jotka vangittiin tänään.

Ruotsin poliisille oli tehty ilmoitus tytön mustelmista vain muutama viikko ennen tämän kuolemaa. Poliisi oli välittänyt tiedot eteenpäin sosiaalityöntekijöille, mutta faksi oli saapunut sosiaalitoimistoon päivänä, jolloin ketään ei ollut paikalla. Faksi oli poimittu postipinoon, mutta siihen ei ollut perehdytty tarkemmin.

Myös viime vuoden maaliskuussa joku oli ilmoittanut sosiaalipalveluun huolensa perheen kolmesta lapsesta.  

Ruotsissa keskustellaankin nyt äänekkäästi siitä, miksi tyttöä ei autettu ajoissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.