Mainos

Ruotsin lääkäreille moitteita huumaavista lääkkeistä

Päihteiden väärinkäyttäjien on Ruotsissa helppo saada resepti huumaviin lääkkeisiin. Hallituksen työryhmä haluaisi lääkäreille entistä vapaamman pääsyn kattaviin tietoihin potilaan lääkehistoriasta.

Ruotsissa lääkärit määräävät perusteettoman paljon huumausaineiksi luokiteltuja lääkkeitä, sanoo hallituksen työryhmä. Asiasta kertoo Ruotsin radio.

Päihteiden väärinkäyttäjän on helppo saada, mitä hän haluaa, kertoo vankilasta vapautuvien Kris-yhdistyksen puheenjohtaja Christer Karlsson.

- Välillä saattoi vain mennä selkä köyryssä sanomaan, että on kokeillut kaikkea ja haluaa vahvinta, mitä löytyy. Sen myös sai.

- Tai sanotaan, että haluan ehkä lopettaa huumeiden käytön ja tarvitsen siihen tabletteja, hän toteaa.

Kesäkuun puolivälissä julkaistava raportti esittää, että lääkäreille pitäisi antaa mahdollisuus päästä käsiksi kattaviin tietoihin potilaan tilanteesta ja nähdä, mitä lääkkeitä hän on saanut. Työryhmä sanoo, että tämä vaikuttaisi potilaan intimiteettisuojaan, mutta parantaisi hoidon tasoa.

Ryhmä esittää myös, että lääkepakkauksia pienennettäisiin ja reseptien voimassaoloaikaa lyhennettäisiin. Myös apteekkien henkilökunnalla pitäisi olla velvollisuus ilmoittaa, jos lääkärin epäillään määräävän liikaa huumaavia lääkkeitä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.