Tunnettu ruotsalainen raviohjastaja kärähti kokaiinista – "Olen shokissa, juomaani laitettiin jotain"

Dopingtestissä kokaiinista kärynnyt ruotsalainen raviohjastaja Adrian Kolgjini kiistää huumausaineen käytön jyrkästi ja on halukas tekemään kaikkensa maineensa puhdistamiseksi.

Kolgjini antoi positiivisen dopingnäytteen viime viikon tiistaina tehdyssä yllätystestissä Malmön Jägersron raviradalla.

– Kun minulle ensin näytettiin testituloksia, ajattelin, että se johtui ottamastani yskänlääkkeestä, mutta kotona tarkistin lääkkeen eikä siinä ollut huumausainetta, Kolgjini selvitti Sulky Sport -sivustolle.

– Kun kuulin, että kyse on kokaiinista, olin shokissa.

Myöhemmin ohjasta kertoi selitykseksi juhlat, joihin hän oli osallistunut tyttöystävänsä, tv-juontaja Saga Scottin kanssa testiä edeltäneenä perjantaina.

– Menin Jägersron V75-ravien jälkeen kotiin. Sitten meidät kutsuttiin tyttöystäväni kavereiden luokse Helsingborgiin. Menimme sinne ja sitten ulos yhteen paikkaan, Kolgjini kertoi.

– Siellä ei ollut mitään yksityisbileitä, vaan yleinen tilaisuus. Myöhemmin illalla oloni alkoi tuntua oudolta. Ei huonolta, mutta oudolta, ja sitten lähdin tyttöystäni luo Malmöön.

– Uskon, että juomaani oli laitettu jotain. Minun, tyttöystäväni tai molempien juomiin. Olemme molemmat julkisuuden henkilöitä. Tälläista voi tapahtua, kun joku haluaa jostain syystä meille pahaa, Kolgjini jatkoi.

Kokaiini näkyy dopingnäytteessä vain muutamia päiviä, mutta sunnuntain vastaisena yönä saadun annoksen pitäisi näkyä vielä tiistaina annetussa testissä.

Kolgjini kertoo joutuvansa tasaisin väliajoin dopingtestiin eikä ottaisi ikinä riskiä uransa tuhoutumisesta. Nyt hänet on asetettu kolmen kuukauden kilpailukieltoon.

– Se on kova rangaistus. Nyt haluan vain puhdistaa maineeni. Voin antaa uuden testin vaikka joka kisapäivä, hän vannoi.

Lue myös:

    Uusimmat