Mainos

Ruotsin kurssit vetävät nihkeästi kansanopistoissa

Ruotsin kieltä on mahdollista opiskella oppivelvollisuusiän jälkeenkin. Kymmenet kansanopistot, kansalaisopistot ja avoimen yliopiston kurssit tarjoavat toisen kotimaisen taitoa aina alkeista lähtien.

Soittokierros kansanopistoihin paljastaa, että ruotsi on kurssivalikoimassa ympäri maan, tänäkin syksynä kursseja käynnistyy useita.

– Kyllä ruotsinkielen kurssit aina jonkin verran vetävät, useampikin kurssi tänäkin syksynä alkamassa. Ja myös kesäkursseilla, joita nyt vielä elokuussa järjestetään, on ollut innokas osanotto. Meillä aina osa kurssilaisista on sellaisia jotka ovat työelämässä huomanneet että sujuvampi kielitaito on tarpeen, ja tulevat sitten verestämään muistia tänne, kertoo Oulun kansalaisopiston koulutussuunnittelija Annukka Oksman-Hiukka.

Tasainen, mutta laimea suosio

Sama suuntaus on reilut 600 kilometriä etelämpänä. Helsingin työväenopistossa ruotsin kielen suosio on tasainen, mutta laimea, kun sitä verrataan suosituimpiin kieliin.

– Koko opistossa ruotsin kieltä opiskellaan tällä syyskaudella 7 kurssin verran. Ei se siis kilpaile mitenkään näiden suosituimpien kielien kanssa, ranskaa, espanjaa ja englantia, niitä on kaikkia kymmeniä kursseja, kertoo opistosihteeri Aune Lindqvist Helsingistä.

– Ruotsin kurssit eivät myöskään täyty yhtä vauhdikkaasti kuin suosituiden kielten kurssit, ja usein muutama kurssipaikka jää täyttämättä.

Myös Oulussa ruotsin kursseilla on usein tilaa, vaikka tarjontaa ei edes ole runsaasti.

– Ruotsin kursseja on tänä syksynä 4, esimerkiksi espanjan kursseja on 13 kappaletta. Mutta kyllä me ruotsin pidämme visusti kurssitarjonnassa jatkossakin, luvataan Oulusta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.