Mainos

Ruotsin kuninkaasta kohukirjan kirjoittanut puolustaa teosta

Kuningas Kaarle XVI Kustaasta kirjoitettu kohuteos on saanut Ruotsissa osakseen kovaa arvostelua. Arvostelijoiden mukaan kirja on vain epäonnistunut ryhmätyö, epätoivoinen skandaalijahti ja pisteliästä jaarittelua.

Carl XVI Gustav - den motvillige monarken (Kaarle XVI Kustaa - vastahakoinen monarkki) - kirjan pääkirjoittaja Thomas Sjöberg puolustaa teosta. Hänen mielestään kuninkaan edesottamukset ovat ristiriidassa niiden arvojen kanssa, joita Ruotsi valtiona edustaa.

- Tässä ajattelen lähinnä sukupuolten välistä tasa-arvoa ja niitä moraalisia arvoja, joita perhe edustaa, Sjöberg sanoo.

Sjöberg ei kuitenkaan halua spekuloida ajatuksella, että kirja ajaisi kuninkaan luopumaan kruunustaan kruununprinsessa Victorian eduksi.

- Monet ovat vihjailleet tästä, mutta minä en halua ryhtyä arvioimaan hänen mahdollista eroaan. Tämä mahdollisuus on tuotu esille, ja Victoria on täysin valmis tarttumaan ohjaksiin. Kuninkaan kannalta voisi olla hienoa, jos hän voisi kiittää menneistä vuosista ja vetäytyä eläkkeelle.

Army of Lovers -laulaja myöntää suhteen

Kohukirja kertoo muun muassa kuninkaan väitetystä salasuhteesta ja käynneistä Tukholman alamaailman pyörittämässä tyttöbaarissa. Sjöberg on kirjoittanut skandaalikirjan kahden muun kirjoittajan kanssa. Suurin osa kirjan väitteistä koskee 1980- ja 1990-lukuja.

Kuningas kommentoi kirjaa lyhyesti, kun se oli tullut julki Ruotsissa. Kuningas kertoi puhuneensa siitä perheensä kanssa ja sopineensa, että nyt käännetään sivua ja jatketaan eteenpäin.

Kirjan kirjoittanut Sjöberg sanoo yllättyneensä kuninkaan kommenteista.

- Toivoin, että hän olisi vahvistanut kaiken ja pyytänyt Ruotsin kansalta anteeksi. Samaan aikaan ajattelin kuitenkin, että hän joko kieltäisi kaiken tai kieltäytyisi kommentoimasta. Nyt kaikki jäi jotenkin puolitiehen, kun hän ei kiistänyt mitään, mutta jätti kentän avoimeksi arvailuille.

Kirjassa mainitaan nimeltä vain yksi kuninkaan väitetyistä rakastajattarista, Army of Lovers -yhtyeen laulaja Camilla Henemark. Hän vahvisti perjantaina itse Expressen-lehdelle, että hän oli kuninkaan "leikkitoveri".

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.