Mainos

Ruotsin kuninkaalliset häät ovat vihreät

Kruununprinsessa Victorian ja herra Daniel Westlingin häissä on panostettu erityisesti ympäristöystävälliseen ajatteluun. Hovin tiedottajan, Nina Eldhin mukaan aloite on Victorian.

- Kruununprinsessa on, kuten isänsäkin, hyvin kiinnostunut ympäristöasioista.

Ympäristöystävällisyys näkyy kuninkaallisissa häissä muun muassa siten, ettei juhlissa nähdä lainkaan ilmapalloja tai ilotulituksia. Edes konfetteja, usein urheilukilpailuissakin nähtyä liitelevää juhlapaperisilppua, ei näissä juhlissa ole.

Kaikissa kukka-asetelmissa ja koristeluissa niin linnassa kuin kirkossakin pyritään suosimaan tämän sesongin kotimaisia kasveja ja kesäisiä Ruotsin värejä. Kaikkia kukkia ei kuitenkaan ole voitu vielä hankkia tässä vaiheessa kesää Ruotsista, joten osa kasveista tulee ulkomailta.

- Kaikki ovat FFP-merkinnän saaneita niin sanottuja Reilun kaupan kukkia, Eldh kertoo.

Myös vieraiden kuljetuksissa on kiinnitetty huomiota ympäristöön. Kuljetukset tehdään pääasiassa kaupungin sisällä, ympäristöystävällisillä autoilla.

Onko häätarjoiluissa sitten panostettu luomuun? Sitä ei hovin tiedottaja halunnut kertoa. Sen verran kuitenkin tiedetään, että ruoka on ruotsalaista ja alkukesälle tyypillistä. Iso osa tarjoiluista koostuu kuulemma lähellä tuotetuista aineksista.

Salaisuudeksi vielä tässä vaiheessa jää se, onko ekologisuus vaikuttanut myös hääpuvun tai häämatkan valintaan.

Mediamyllytystä häiden edellä

Victorian ja Danielin häät ovat aiheuttaneet suuren mediamylläkän. Häihin Tukholmaan on akkreditoitunut kaikkiaan 2300 toimittajaa, joista 700 tulee ulkomailta.

Julkisuutta on ollut harvinaisen paljon ja juttuja prinsessasta on tehty jo niin kauan, että monet alkavat jo kyllästyä.

Hovin mukaan julkisuus on kestänyt niin kauan näin muun muassa siksi, että kihlajaisaika on ollut harvinaisen pitkä. Normaalisti kihlajaisaika kuninkaallisissa häissä kestää vain muutaman kuukauden.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.