Mainos

Ruotsin kuningatar Silvia kaipaa lapsenlapsia

Ruotsin kuningatar Silvia täyttää huomenna 65 vuotta ilman suurempia juhlallisuuksia. Uutistoimisto TT:n haastattelussa kuningatar vakuuttaa, ettei hänellä ole vielä aikomuksia jäädä eläkkeelle.

- Välistä ajattelen, että eläkkeelle jääminen voisi olla hauskaa. Joskus haluaisin enemmän aikaa itselleni ja perheelleni. Haluaisin myös, että minulla olisi enemmän aikaa matkustaa ympäri Ruotsia. Toisaalta koen, että minulla on vielä paljon annettavaa, kuningatar pohti.

Kuningatar Silvia toimii edelleen aktiivisesti useissa hyväntekeväisyysjärjestöissä muun muassa vammaisten lasten ja vanhusten parissa. Hän ei kaivannut 65-vuotissyntymäpäivänään kummempia juhlallisuuksia.

- Luvassa ei ole suurta syntymäpäiväjuhlaa. Kokoonnumme illalla perheen ja prinsessa Christinan perheen kanssa, kuningatar kertoi.

Kuningattaren mielestä vanhoihin ihmisiin ja vanhuuteen suhtaudutaan nykyisin toisin kuin hänen nuoruudessaan.

- Kun meidän vanhempamme ja isovanhempamme olivat 60-70-vuotiaita, pidimme heitä jo hyvin vanhoina. Nykyään ainakaan minä ja ystävättäreni emme ajattele itsestämme niin, kuningatar pohti.

Lastenlapset ovat tervetulleita

Viime vuoden aikana Ruotsissa on arvailtu ahkeraan sitä, milloin kruununprinsessa Victoria aikoo mennä naimisiin tai saada lapsia. Kuningatar Silvia myöntää, että lastenlapset olisivat tervetulleita.

- Kukapa ei kaipaisi lastenlapsia? Lastenlapset ovat kuin elämän jälkiruoka, joista voi nauttia, mutta joista ei tarvitse pitää koko aikaa huolta. Odotan sitä, kuningatar sanoi.

Kuningatar oli vähäsanainen Victorian tai muiden lastensa avioaikeista.

- Minun mielestäni ihmisten pitää kunnioittaa heidän yksityisyyttään. On itsestään selvää, että me vanhempina toivomme että lapsemme olisivat onnellisia ja menisivät naimisiin niiden ihmisten kanssa, joita he rakastavat. Se on minusta tärkeintä, kuningatar totesi.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.