Mainos

Ruotsin kuningasperhe näki Tali-Ihantala -elokuvan

Elokuvaa aletaan esittää Ruotsin elokuvateattereissa perjantaina.

Åke Lindmanin ja Sakari Kirjavaisen ohjaama Tali-Ihantala -elokuva on saanut komean ensi-iltayleisön Tukholmassa. Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa, kuningatar Silvia ja kruununprinsessa Victoria osallistuivat tänään gaala-ensi-iltaan.

Kuninkaallisten lisäksi ensi-iltaan saapuivat muun muassa ulkoministeri Carl Bildt vaimoineen sekä suuri joukko muita politiikkoja, elinkeino- ja kulttuurielämän vaikuttajia ja Ruotsin sotilasjohtoa.

Tukholman Kungsgatanilla oli tänään ensi-illan kuhinaa. Kutsuvierasjoukko muodosti elokuvateatteri Rigoleton eteen satametrisen jonon jo tuntia ennen ensi-illan alkamista. Teatterin pääovelle oli levitetty punainen matto ja sitä reunusti Suomen armeijan harmaisiin pukeutunut viiden miehen "kunniakomppania".

- Asento, kajahti ryhmää komentaneen ylikersantin suusta, kun kuninkaallisia kuljettaneet limusiinit parkkeerasivat elokuvateatterin eteen. Kuningasperhe nousi autoista, ensin kuningas Kaarle XVI Kustaa, sitten aurinkoisesti hymyilevät kuningatar Silvia ja kruununprinsessa Victoria. Heitä oli vastassa Suomen suurlähettiläs Alec Aalto ja myös elokuvan ohjaajat.

Tali-Ihantala -elokuvaa mainostetaan Ruotsissa lisäotsikolla Slaget om Finland (Taistelu Suomesta). Elokuvaa aletaan esittää Ruotsin elokuvateattereissa perjantaina.

Tali-Ihantalalla oli myös veteraaninäytös Tukholmassa tänään. Suomen Tukholman suurlähetystö oli kutsunut näytökseen 250 Suomen sotien Ruotsissa asuvaa veteraania, sotainvalidia ja heidän puolisoitaan ja leskiään. Katsomossa oli myös muutamia syntyperältään ruotsalaisia veteraaneja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.