Mainos

Ruotsin kuningas vaatii parempaa kriisivalmiutta

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa jatkaa näkemyksiensä esittämistä Aasian katastrofista ja valtion tehtävistä. Ruotsi selvittää myös sen, miten koulut selvisivät katastrofin käsittelystä.

Sosiaalidemokraattisen puolueen esittämästä arvostelusta huolimatta Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa tähdentää, että valtion itsestään selvä tehtävä on auttaa kansalaisiaan, ovatpa he missä tahansa. Kuninkaan mielestä on myös hänen tehtävänsä lohduttaa onnettomuuksien uhreja, ei vain hallituksen.

Kuningas piti Folk och försvars -yhdistyksen vuosikokouksen yhteydessä poliittisen lehdistötilaisuuden, mikä on erittäin harvinaista. Kuningas luonnehti "hieman liioitelluiksi" tulkintoja hänen aikaisemmista lausunnoistaan toimenpiteiden viivästymisestä. Ongelmaa tulisi sen sijaan kuninkaan mielestä ryhtyä pohtimaan yhdessä. Kuningas peräänkuulutti edelleen entistä parempaa kriisivalmiutta ja sanoi, että ruotsalaisten on yritettävä valmistautua asioihin, joita on mahdoton ajatellakin. Suhteensa sosiaalidemokraattiseen pääministeriin Göran Perssoniin kuningas arvioi hyväksi.

Ruotsissa selvitetään myös koulujen kriisivalmiudet

Ruotsin opetusviranomaiset saavat tehtäväkseen arvioida, miten koulut selvisivät Aasian katastrofin käsittelystä. Maan hallitus käynnistää selvitystyön virallisesti ensi viikolla. Tarkoituksena on laatia suosituksia vastaisuutta varten.

- Vaikka emme tiedä kovin paljoa tulevaisuudesta, voimme olla varmoja yhdestä asiasta: valitettavasti olemme tavalla tai toisella mukana traagisissa tapahtumissa, joissa on myös lapsia tai nuoria ja jotka sillä tavalla koskettavat kouluja, sanoo peruskoulu- ja lukio-opetuksesta vastaava ministeri Ibrahim Baylan.

Baylanin mukaan selvityksen avulla yritetään saada kokonaiskuva myös siitä, miten koulujen kriisityö on onnistunut eri puolilla maata. Samalla pyritään tukemaan kuntien toimintakykyä kriisitilanteissa ja parantamaan tarvittaessa niiden toimintavalmiutta.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.