Ruotsin kulttuuriministeri eroaa

Cecilia Stegö Chiloa on arvosteltu muun muassa tv-lupamaksujen laiminlyönnistä ja pimeiden palkkojen maksamisesta.

Ministerien taloussotkut ja maksamattomat tv-luvat käyvät kalliiksi Ruotsin uudelle hallitukselle. Tänään eronnut kulttuuriministeri Cecilia Stegö Chilo on jo toinen tehtävänsä jättänyt ruotsalaisministeri. Kauppaministeri Maria Borelius erosi jo lauantaina.

Erokirjeessä kulttuuriministeri Stegö Chilo myöntää, että hän on syyllistynyt laiminlyönteihin, joita ei voi hyväksyä. Näitä laiminlyöntejä olivat lapsenvahdeille pimeästi maksetut palkat ja tv-lupamaksut, joita Stegö Chilo ei ollut maksanut viimeksi kuluneiden 16 vuoden aikana.

Sekä kulttuuriministeri Stegö Chilo että kauppaministeri Borelius kuuluvat kokoomuksen uusliberaaleihin. Näissä piireissä liikkuvien on kerrottu jopa kehuskelevan sillä, että tv-luvat on jätetty maksamatta.

Stegö Chilo, 48, tuli kulttuuriministeriksi elinkeinoelämän markkinaliberaalisen ajatuspajan Timbron toimitusjohtajan tehtävistä.

Aftonbladet-lehden mukaan Cecilia Stegö Chilo olisi eräillä päivällisillä viikko vaalien jälkeen nälvinyt Fredrik Reinfeldtia ja tämän johdolla politiikan keskiviivalle siirtynyttä kokoomus-puoluetta. Muutamaa päivä myöhemmin hän oli kuitenkin sanonut kyllä, kun Reinfeldt tarjosi hänelle kulttuuriministerin tehtävää.

Stegö Chilon nimitys kulttuuriministeriksi nostatti Ruotsin kulttuurielämässä pienoisen myrskyn. Monet kulttuurivaikuttajat kauhistuivat ja esimerkiksi Dagen Nyheter -lehti otsikoi: Torpedo tekee sisääntulon.

Lyhyellä ministerikaudellaan Cecilia Stegö Chilo ehti tulla tunnetuksi kahdesta asiasta. Hän ei ollut välittänyt maksaa tv-lupamaksujaan ja kulttuuriministerinä hän halusi Ruotsin valtiolliset museot jälleen maksullisiksi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat